Bir aydır süren katı tecrit Şanghaylıları isyan ettirdi

Şehirdeki 100'den fazla okul ve kongre merkezi karantina tesisine dönüştürüldü

Çin'in Şanghay kentinde uygulanan katı pandemi uygulamaları nedeniyle evlerini terk edemeyen şehir sakinleri camlarda tencere tavayla protesto düzenledi.

Yaklaşık 26 milyon kişinin yaşadığı Şanghay'da mart sonundan beri uygulanan katı tecrit halktan tepki toplamaya devam ediyor.

Sosyal medyada viral hale gelen bir videoda, kent sakinlerinin cama çıkıp tencere ve tavayla ses çıkararak hükümetin Kovid-19 uygulamalarına tepki gösterdiği görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çin'in “sıfır Kovid” politikasıyla uyguladığı katı tecrit önlemleri kapsamında şehirde ciddi bir kriz ortaya çıktı.

Birçok Şanghaylı yeterli miktarda gıdaya ve tıbbi malzemeye ulaşamadığını söylerken, şehirdeki 100'den fazla okul, kongre ve gösteri merkeziyle iş yerleri dev karantina merkezlerine dönüştürüldü.

İki hafta önce de yine sosyal medyada dikkat çeken bir videoda Şanghay'daki yurttaşların camlardan bağırarak protesto düzenlemesi gündem olmuştu.

Bir başka videodaysa Pudong bölgesindeki bir sitede oturanlar, hükümetin evlerini karantina tesisine çevirmesine tepki göstererek polisle çatışmıştı.
 


Tecrit kararıyla birlikte kitlesel testlerin uygulandığı şehirde katı politikalara tepkiler sürerken, başkent Pekin'de de spa merkezleri, spor salonları, sinemalar, kütüphaneler ve en az iki alışveriş merkezi bugün kapatıldı.

Öte yandan Çinli yetkililer bugün düzenledikleri basın toplantısında Pekin'de sokağa çıkma kısıtlamalarının başlatılıp başlatılmayacağına dair açıklama yapmadı.
 


ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nin derlediği verilere göre Şanghay'da şu ana dek 50 bin 813 vaka tespit edilirken 292 kişi yaşamını yitirdi.



Independent Türkçe, CNN, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU