Döner koltuklu lüks denizaltı geliştirildi

9 yolcu taşıyabilen elektrikli aracın pencereleri yumurta şeklinde

Şirkete göre elektrikli araç, "birinci sınıf performans" gösteriyor (U-Boat Worx)

Hollanda merkezli elektrikli denizaltı üreticisi U-Boat Worx, Nexus adını verdiği yeni turistik denizaltısını tanıttı.

Lüks denizaltı su altında 200 metre derinliğe kadar 9 yolcu taşıyabilecek şekilde tasarlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araçta yumurta şeklinde büyük bir gözlem penceresi yer alıyor. Bunun yanında "yolcuların manzaradan bütünüyle faydalanabilmesi için" 9 döner koltuğa sahip.

Firmaya göre bu tasarım sayesinde tüm yolcular, her yönden net bir görüş hattına sahip oluyor.

Şirket yetkililerinden gelen açıklamada, "NEXUS'un oturma düzeni, denizaltının hareket ettiği yönden bağımsız olarak yolcuların mümkün olan en iyi görüş açısını yakalamasını sağlayan döner oturma platformlarını içeriyor" ifadelerine yer verildi:

U-Boat Worx imzasını taşıyan, döner oturma düzeniyle çok yolculu, ticari denizaltı operasyonlarında zengin bir deneyim sunan NEXUS, el değmemiş manzara arayanlara bir başka dünya hissi sunuyor.

Nexus-White-Front.jpg
Şirket, yenilikçi aracı "ustaca manevra kabiliyetine sahip" diye niteliyor (U-Boat Worx)


Araçtaki koltuklardan biri pilota, 6’sı yetişkinlere ayrılıyor. Ancak koltukların uyarlanabilir yapısı sayesinde çocuklar için iki oturma alanı daha ortaya çıkarılabiliyor.

Denizaltının tasarımcıları, "Yapılandırılabilir koltuk, mürettebat profilinde yüksek derecede esneklik sağlar" ifadelerini kullandı:

Güvenlik ekipmanı, yaşam desteği veya dayanıklılık ve konfor konusunda hiçbir ödün verilmeyecektir.

Elektrikli denizaltı, araca 18 saat boyunca güç sağlayan lityum iyon pillerle donatıldı. Bu da günde 10 defaya kadar dalış yapabileceği anlamına geliyor.

Öte yandan U-Boat Worx yetkilileri, denizaltının ne zaman ticari kullanıma geçeceği ve yolcuların bu sıradışı seyahat için ne kadar ödemesi gerektiğine dair ayrıntıları paylaşmadı.

Ayrıca yeni prototip, firmanın son dönemde dikkat çeken ilk fütüristik denizaltısı değil. Hollandalı şirket ekimde 5,8 milyon dolarlık başka bir modelini tanıtmıştı.

Mermi şeklindeki elektrikli modelin denizin altında kaplumbağalar, köpekbalıkları ve diğer deniz canlılarıyla eğlenmek isteyen turistler için geliştirildiği belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, Electrek, Daily Mail

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU