Marco Polo'nun izinden giden İtalyan büyükanne, 22 bin kilometrelik yürüyüş yapacak

72 yaşındaki büyükanne daha önce Nepal boyunca yürüdü ve İncil'de İsa'nın Filistin'den geçen rotasını izledi

Vienna Cammarota, seyahatlerinden birinde (Vienna Cammarota/Facebook)

Üç torun sahibi İtalyan büyükanne, kahramanı Marco Polo'nun izinden giderek 22 bin kilometrelik destansı bir yürüyüşe çıktı.

72 yaşındaki Vienna Cammarota, İtalyan kaşifin 750 yıl önce Pekin'e kadar gittiği rotayı takip eden olağanüstü bir yolculuk için salı günü Venedik'ten ayrıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İtalyan kaşifin Marco Polo'nun Seyahatleri adlı kitabında yer alan rota, Cammarota'yı 15 ülkeden ve Avrasya'dan Çin'e uzanan kadim İpek Yolu güzergahından geçirecek.

Yürüyüşünün her aşaması plana uygun giderse Cammarota, Aralık 2025'te Çin'in başkentine ulaşacak.

Bu onun ilk seferi de değil: 70'lerindeki büyükanne, daha önce Nepal'den Everest'e kadar yürüdü, İncil'de İsa'nın Filistin'den geçen rotasını izledi ve Alman filozof Goethe'nin Alpler'deki yolunu takip etti.

Campania bölgesinden olan Cammarota'nın rotasının çeşitli aşamalarında üç kızı ve üç kız torunu ona yardım paketleri gönderecek.
 


Deneyimli yürüyüşçü, 20 kiloluk bir sırt çantası taşıyacak. Cammarota, yerel basına yolculuk için 40 bin euro biriktirdiğini söyledi:

Ancak elimden geldiğince ve uygun olan her yerde tasarruf etmek için konukseverlik arayacağım.

Gazetecilere konuşan Cammarota, "Tarihi, kültürü ve arkeolojiyi seviyorum, görmek ve anlatmak için ama her şeyden önce dinlemek için yürüyorum" dedi.

Cammarota, yol boyunca okumak için Marco Polo'nun günlüklerinin bir kopyasını aldı ve zihin aritmetiği yaparak zihnini aktif tutmayı planlıyor.

Cammarota, "Fikir meraktan ve tarihten geliyor… Marco Polo'ya aşık oldum ve onun Venedikliler ve tüm İtalyanlar tarafından iyi tanınmadığını fark ettim" diye ekledi.

Cammarota, kendisine "uzaktan onu takip eden bir fizyoterapistin" eşlik edeceğini söyledi ancak üç yıllık yolculuk için "psikolojik hazırlığın" önemini vurguladı.

Napoli Belediye Başkanı Gaetano Manfredi, "Avrupa'nın kapılarındaki bu çatışma döneminde Vienna gibi örneklere hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU