Yatırımcılar, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almaktan vazgeçmesinden endişeli

Twitter'ın hisseleri tarafların iki gün önce anlaştığını açıklamasından beri olan en düşük seviyeye indi

Elon Musk'ın Twitter'ı toplam servetinin 5'te birini gözden çıkararak satın almak için anlaşması büyük ses getirirken satışın henüz tamamlanmamış olması yatırımcıları endişelendiriyor / Fotoğraf: AA

Yatırımcılar, Tesla CEO'su Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak için yaptığı tekliften vazgeçebileceğinden endişeleniyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu endişeler nedeniyle, Twitter'ın hisseleri tarafların iki gün önce anlaştığını açıklamasından beri olan en düşük seviyeye indi. Yatırımcılar, Musk'ın anlaşma kapsamında nakit olarak karşılaması gereken 21 milyar dolarlık kısmı finanse edebilecek nakit parasının olmayabileceği ve Musk'ın bu tutarı ödemek için Tesla hisselerini satmak istemeyebileceği konusunda kaygılılar.

Musk, geçmişte bazı konularda aniden fikrini değiştirmişti. 2018'de ABD'li elektrikli araç şirketi Tesla'yı 72 milyar dolarlık "hazır fonla" borsa kotundan çıkaracağına dair tweet atan Musk, daha sonra bu kararını uygulamamıştı.

Musk, 4 Nisan'da Twitter'da yüzde 9,2'lik hissesi bulunduğunu açıklamış ve 5 Nisan'da şirketin en büyük hissedarı olduğu için Twitter yönetim kuruluna alınacağı duyurulmuştu. 6 Nisan'da Twitter CEO'su ve yönetim kurulu ile çalışmayı dört gözle beklediğini söyleyen Musk, 11 Nisan'da Twitter yönetim kuruluna katılmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı. 14 Nisan'da ise Elon Musk, Twitter'ın tamamını satın almak için hisse başına nakit olarak 54,20 dolar ödemeyi teklif etmişti. 

Tesla 126 milyar dolar değer yitirmişti

Twitter hisseleri dün ABD borsasındaki işlemleri yüzde 2,1 düşüşle 48,68 dolarda kapattı. Bu hisse fiyatı, Musk'ın hisse başına 54,20 dolarlık satın alma teklifinin bir hayli altında bulunuyor ve Reuters hesaplamarına göre Musk'ın anlaşmayı tamamlaması için %62'lik bir olasılığa işaret ediyor.

Tesla hisseleri, CEO Elon Musk'ın Twitter'ı satın alabilmek için Tesla hisselerini satabileceğine yönelik endişelerle salı günü yüzde 12'den fazla düşmüş ve şirket piyasa değerinden 126 milyar dolar yitirmişti. 

 Musk: Coca Cola'yı satın alıp içine kokaini tekrar koyacağım

Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasından iki gün sonra, bu kez de bir başka dev markayı almak istediğini duyurdu.  Musk, Twitter’dan yapığı paylaşımda Coca-Cola’yı içeceğe “kokaini geri koymak” için satın almak istediğini açıkladı.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU