Murat Sabuncu: Babacan masadan kalkmıyor, liderler zirvesinde ve açıklamadan önce diğer partilere bilgi verildi

"Herhangi bir partinin listelerinden, mesela CHP ya da İyi Parti, aday göstermeyecekler"

Fotoğraf: DEVA

T24 yazarı Murat Sabuncu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın dün yaptığı “Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun" açıklamasını değerlendiren bir köşe yazısı kaleme aldı.

Sabuncu, Babacan’ın açıklamasının ardından “"DEVA'nın altılı masadan kalkıp kalkmayacağı" konusunda soruların akıllara geldiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 “DEVA Partisi altılı masadan kalkmıyor-kalkmayacak” diyen Sabuncu, şunları yazdı:

Babacan zaten açıklamada "Masada bugüne kadar verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız, ortak konularda her türlü katkıyı vermeyle, iş birliği yaptığımız alanları genişletmeyle ilgili güçlü iradeye sahibiz" dedi.

Seçim pusulasında logolarını gösterecek tüm senaryolara açıklar. Yani üstte pusulada ittifakın adı, altta kendi logoları olacak şekilde. 2018 seçimlerindeki gibi.

Ancak herhangi bir partinin listelerinden, mesela CHP ya da İyi Parti, aday göstermeyecekler.

"TBMM seçimlerine DEVA tek başına kendi logosu ve bayrağı ile girecek" diyerek ittifak senaryolarını da dışlamıyorlar.

Babacan’ın açıklama yapmadan önce 6’lı masaya bilgi verdiğini aktaran Sabuncu, şunları kaydetti:

Babacan açıklamadan önce geçtiğimiz pazar günü yapılan liderler zirvesinde diğer liderlere partisinde olgunlaşan "kendi logolarıyla seçime girme" kararı konusunda bilgi verdi. Yine bugün altılı masadaki diğer partilere, kamuoyuna açıklama yapılmadan önce bilgi verildi.

Aslında bu açıklama, özellikle iktidar ve ona yakın medyanın "kendi logolarını bırakıp CHP ya da İyi Parti listelerinden aday olacaklar" yolundaki olası yorum ve iddialarını öngören bir yanıt olarak okunabilir.

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU