Zelenski ile Kiev'de görüşen ABD dışişleri ve savunma bakanları askeri yardımı artırma sözü verdi

ABD'li yetkililer, Ukrayna ile Rusya'nın artan askeri varlığından kaygı duyan diğer bölge ülkeleri için 713 milyon dolar değerinde yardım verileceğini ifade ettiler

Fotoğraf: AA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ve diğer üst düzey yetkililer ile Kiev'de dün bir araya geldi.

Üç saat süren görüşme hakkında bilgi veren ABD'li yetkililer, Ukrayna ile Rusya'nın artan askeri varlığından kaygı duyan diğer bölge ülkeleri için 713 milyon dolar değerinde yardım verileceğini ifade ettiler. Ayrıca ABD'li bakanlar büyükelçiliğin tekrar Kiev'e döneceğini belirttiler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kiev'e savaşın başlangıcından bu yana ilk resmi ziyareti gerçekleştiren ABD dışişleri ve savunma bakanları, ileri düzey silahlar dahil olmak üzere Ukrayna'ya askeri yardımı artırma taahhüdünde bulundu.

Zelenski'nin yardımcısı Igor Zhakova, dün NBC News'e, Ukraynalı yetkililerin Blinken ve Austin'in ziyareti öncesinde füze savunma sistemleri, uçaksavar, zırhlı araç ve tank gibi silahların listesini çıkararak ABD ile paylaştığını söylemişti.

ABD'li yetkililer savaşın şekil değiştirdiği bir dönemde Kiev'i ziyaret etmiş oldu.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU