Konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler listesinde Türkiye ilk sırada

Raporda, Türkiye'deki yüksek enflasyona dikkat çekilerek, nominal fiyat artışının yüzde 59,6 ama reel fiyat değişiminin yüzde 17,3 olduğu belirtildi

Fotoğraf: AA

Londra merkezli emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank'in Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre, 2021 yılının son çeyreğinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye oldu.

Raporda, Türkiye'deki yüksek enflasyona dikkat çekilerek, nominal fiyat artışının yüzde 59,6 ama reel fiyat değişiminin (enflasyondan arındırılmış) yüzde 17,3 olduğu belirtildi. Reel fiyat değişiminin en yüksek ölçüldüğü ülke ise Avustralya oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kısa dalga'da yer alan habere göre, raporda, dünya çapında ev fiyatlarının 2021'de ortalama yüzde 10.3 oranında yükseldiği, artışın 2022'de de sürmesinin beklendiği aktarıldı.

Pandemiden bu yana konut fiyatlarının en çok yükseldiği 10 ülke grafiğinde, Türkiye'deki fiyat artışının sayfaya taşacak kadar yüksek olması da dikkat çekti.

Raporda, Brezilya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Hindistan dahil bazı ülkelerdeki konut fiyatlarının ise küresel trendin aksine düştüğü tespit edildi. 

 

 

Kısa Dalga

DAHA FAZLA HABER OKU