Mike Tyson: Zenginler evsizleri sokaklardan toplayıp avlıyor

Eski ağırsıklet boks şampiyonu, yayıncı Joe Rogan'ın podcast programına katıldı

Mike Tyson bu hafta bindiği bir uçakta bir yolcuyu yumruklamasıyla gündeme gelmişti (YouTube/PowerfulJRE)

Boks efsanesi Mike Tyson, yakın zamanda büyük tartışma yaratan yayıncı Joe Rogan'ın podcast programına katıldı ve zenginlerin spor amacıyla evsizleri avladığını iddia etti. 

Program sırasında Rogan'la marihuana içmeye başlayan 55 yaşındaki Tyson bu fikre "gerçekten" inandığını söyledi. 

Demir Mike lakaplı eski sporcu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir kişinin bir başkasına yaptığını düşündüğünüz her şey oldu.

Rogan, "Tarihte mi?" diye sorunca Tyson şöyle yanıt verdi:

Evet, bazen özel kamplar oluyor ve orada gerçekleşiyor. Bu kişiler binlerce dönümlük arazilerin sahibi ve buralarda hiçbir şey yetişmiyor.

Fikre ısınan Rogan da şöyle ekledi: 

Doğru, ritüel ve b**tan şeylerin yapıldığı tuhaf çiftlikler.

Rogan, Tyson'ın fikrinin "olasılık dışı olmadığını" söyledi.  

 

 

Yakın zamanda Kovid-19 hakkında asılsız bilgiler yaymak ve ırkçılıkla suçlanan Rogan, The Joe Rogan Experience adlı programında sözlerini şöyle sürdürdü:

Garanti veririm ki dünyanın bir yerinde birini avlaması için bir başkasına para ödeyen kişiler olmuştur. Bunun yaşandığını garanti ederim.

Rogan'ın düşüncesini desteklediğini gören Tyson teorisini şu ifadelerle anlatmayı sürdürdü:

Olan şu: Bu evsizleri sokaklardan topluyorlar. Oraya yerleştiriyorlar, şu özel hastanelerden birine götürüyorlar. Sonra hepsi uyuşturulmuş haldeyken onları hastaneden alıyorlar bu büyük mülklere götürüyorlar. 'Haydi avlanalım. Koş' diyorlar.

Tyson'ın iddiası, Richard Connell'ın kaleme aldığı The Most Dangerous Game adlı 1924'te yayımlanan kısa hikayeye benzetildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öykü, bir Rus aristokratın eline düşen New Yorklu bir oyun avcısını konu alıyor. Connell eserini 1920'lerde zengin Amerikalılar arasında yaygın olan Afrika ve Güney Amerika'daki büyük av safarilerinden esinlenerek yazmıştı. 

Netflix'te yayımlanan Güney Kore dizisi Squid Game'in de benzer bir kurgusu vardı. Dizide bir grup zengin, yoksul kişileri büyük bir para ödülü karşılığında ölümüne yarıştırıyordu. 

Tyson programda en kurnaz hayvanlardan biri sayılan tilkilerin avlanmasının zor olduğunu söyleyerek devam etti. Zengin avcıların, tilkilerle insanları kıyaslamak istediğini öne sürdü.

 

Independent Türkçe, Metro, Marca

DAHA FAZLA HABER OKU