İsmail Saymaz: O hacker'ler benim bilgilerimi de ele geçirmiş

"Savcılık Haskoloğlu'nun ifşa ettiği sızmayı tespit edip sorumlularını yakalayacağına skandalı duyuran gazeteciyi tutukluyor"

Fotoğraf: YouTube

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun kendisine de “bilgilerinin çalındığına” dair bilgi verdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz, bugünkü köşe yazısında "kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek" iddiasıyla tutuklanan gazeteci Haskoloğlu ile yaşadığı diyalogu aktardı:

13 Nisan sabahı uyandığımda her zamanki gibi cep telefonumu açtım, gelen aramalar ve mesajlara baktım. Biri çok dikkat çekiciydi. Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tarafından saat 06.36'da gönderilmişti.

Mesaj şöyleydi: "Size bilgi vermek istedim. Bana üç ay önce hacker grubu ulaştı ve ellerinde devlete ait birçok bilginin olduğunu söyledi. Yetkililere ilettim ancak adım atılmadı. Dün bazı sitelerde paylaşımlar üzerine başımdan geçeni anlattım. Hacker grubu sizinle ilgili veriler paylaşmıştı."

Haskoloğlu, ekran görseli yollamıştı. Görselde, iş yeri sicil numaram, Halk TV'nin adresi, sigorta kodum ve Ekim 2021'de aldığım maaşı yazılıydı. Bilgi verdiği için Haskoloğlu'na teşekkür ettim.

Şunları yazdı:

"Bilgilerin yayılmaması için İletişim Başkanlığı'na, İçişleri'ne ve MİT'e resmi olarak gönderdim. Kimse umursamadı. Başımdan geçenleri anlattım diye soruşturma açmışlar. FETÖ'cülükle suçluyorlar. E-devlet'in hacklendiğini düşünmüyorum. Ancak büyük veri sızdırılmış. Çok garip bir durum."

Gerçekten çok garip! Daha garibi, Haskoloğlu'nun mesajdan iki gün sonra gece yarısı evden alınıp kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek ve yaymaktan tutuklanması oldu.

Yazısının devamında tutuklanma süreci ile ilgili bilgi veren Saymaz, daha sonra şu görüşlerini dile getirdi:

Gazeteci polis değildir ki, kanıt toplayıp savcılığa sunsun. Savcı değildir ki gazeteci, suçluları yakalasın. Gazeteci yalnızca halkı bilgilendirmekle görevlidir. Savcılığa karşı değil, okuyucuya sorumludur. Gazeteciyi bilgi ve belgelerin gerçek ve doğru oluşu ilgilendirir. Gazetecinin haber kaynakları suçlulardan da oluşabilir. Onun suçlularla kurduğu haber ilişkisi suç olarak yorumlanamaz.

Üstelik Haskoloğlu görevi olmadığı halde kamu organlarını, bürokrat ve siyasetçileri bilgilendirdiğini ifade ediyor. Savcılık Haskoloğlu'nun ifşa ettiği sızmayı tespit edip sorumlularını yakalayacağına skandalı duyuran gazeteciyi tutukluyor. Erdoğan ve Fidan dahil olmak üzere, hem benim hem de milyonlarca vatandaşın gizli kalması gereken bilgilerini koruyamayanlar, beceriksizliklerini gazeteciyi içeri atarak örtbas etmek istiyor.

Bilgileri ele geçirilen bir gazeteci olarak, şu soruların yanıtlarını merak ediyorum: Sigorta sicilime ve maaş bilgime kimler nasıl ulaşabildi? Başka hangi verileri ele geçirdiler? Kaç milyon insana dair ellerinde bilgi var? Kimse hesap vermeyecek mi?

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU