Can Ataklı: Soylu'dan yeni bir "Ne alaka" durumu

“Sanıyorum Soylu bu tavırlarıyla AKP’nin çok şahin kanadının beğenisi alıyordur ama aklı başında, ülkesini seven, hukuk ve demokrasiden, haktan adaletten yana olan AKP’liler de dahil ülkenin ezici çoğunluğu karşısında sen hafif ifadeyle komik oluyor”

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorduğu sorulara yanıt vermek yerine “alakasız soruları” gündeme getirdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşe yazısında “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dengesi iyice bozuldu gibi geliyor bana” şeklindeki görüşünü dile getirdi ve şöyle devam etti:

Eskisinden çok daha öfkeli, çok daha tutarsız konuşmalar yapıyor, çok daha fazla hakaret ediyor, çok daha fazla açmaza düşüyor, çok daha fazla çelişkiler içinde. Geçenlerde yazmıştım, Soylu Kılıçdaroğlu’nun Göç İdaresi Başkanlığı’na gitmek istemesini önce “saçmalık” olarak değerlendirmiş sonra da konuşla hiç alakası olmamasına rağmen “Orası senin SGK (SSK demek istiyor) müdürlüğündeki bir yer gibi değil” demişti. Soylu bu tuhaf tavrını önceki akşam da sürdürdü. Kılıçdaroğlu’nun genel merkeze astırdığı dev afişte sorduğu soruları cevaplamak yerine konuyla hiç alakası olmayan sorular sordu. Önce Kılıçdaroğlu’nun sorularına bakalım.

Sığınmacıların gerçek kimlik bilgilerini ispatlamalarını talep ettiniz mi?

Neden vatandaşlık dağıtıyorsunuz, neye hazırlanıyorsunuz?

Vatandaşlık verirken güvenlik soruşturması yapıyor musunuz?

Sınırlarımızdan kaçak geçişleri bilerek neden izin veriyorsunuz?

Süleyman Soylu bu sorulara cevap vermek yerine bakın hangi alakasız sorularla karşılık vermiş;

Abisi terörist olan ortağın HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun Türk polisine hakaretine tepkin olacak mı?

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı’nın göreve gelir gelmez YPG Terör Örgütü Elebaşı Ferhat Abdi Şahin ile görüşmesi hakkında, ortaklarından onay almadan herhangi bir görüş beyan edecek misin?

Altılı masa sonrasında imzalanan mutabakat metnini, partideki eski bir büyükelçi ile AB ülkelerinden bir büyükelçiye düzelttirmek için gönderdin mi? Ortaklarının bundan haberi var mı?

15 Temmuz öncesi FETÖ elebaşının talimatlarını muayenehanede alıp Parti Genel Merkezi’nden telefonu açtın mı?

Ataklı, şu yorumunu dile getirdi:

Sanıyorum Soylu bu tavırlarıyla AKP’nin çok şahin kanadının beğenisi alıyordur ama aklı başında, ülkesini seven, hukuk ve demokrasiden, haktan adaletten yana olan AKP’liler de dahil ülkenin ezici çoğunluğu karşısında sen hafif ifadeyle komik oluyor. Farkında mıdır? Muhtemelen, ama tribünlerden gelen sesler daha hoşuna gittiği için aldırmıyordur.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU