Trump'a "beceriksiz" diyen İngiliz Büyükelçi istifa etti

İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Darroch: Bu koşullar altında göreve devam edemeyeceğim

Fotoğraf: AFP

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin ABD Büyüeklçisinin istifa ettiğini duyurdu.

İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Sir Kim Darroch'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın beceriksiz olduğu ve görevini "utanç" içinde sonlandırma riski bulunduğu yönünde rapor yazdığı iddia edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İngiliz Büyükelçi'nin ABD Başkanı hakkındaki görüşlerini yansıtan diplomatik yazışmaların birinde, "Trump yönetiminin esasen daha normal, daha az işlevsiz, daha az tahmin edilemez ve diplomatik anlamda daha az sakar ve beceriksiz olacağına inanmıyoruz"  ifadeleri İngiliz gazetesi Daily Mail'de yer almıştı.

Deneyimli diplomat Darroch'ın basına yansıyan yazışmalarında Trump yönetimindeki Beyaz Saray'ı eleştirmesinin yanı sıra Washington yönetiminin yetkin olarak değerlendirmenin mümkün olmadığını ifade etmişti. 

Darroch'un istifa kararının ardından İngiltere Diplomatik Hizmet Başkanı Simon Mc Donald, Twitter'da İngiliz diplomatin istifa kararını şu sözlerle değerlendirdi:

Bir meslektaş ve dost olarak sana sahip olduğumuz için şanslıyız. Sen içimizde en iyisiydin. Bu sabah Kim Darroch'un istifasını kabul etmek benim için zoraki bir vazifeydi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU