Ümit Özdağ: Sığınmacıların durumuyla ilgili Suriye yönetimi ile görüşmek için Şam'a gideceğiz

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Yarın Dışişleri Bakanlığı ile Suriye İşleri Genel Müdürlüğü ile partimizin yetkilileri bilgi vermek için ilk görüşmeyi yapacaklardır" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında "AKP’nin Suriyelileri yollamak gibi bir politikası asla yok. Erdoğan, Suriyelileri yollamayı ilk günden beri düşünmüyor. Erdoğan’ın hedefi, Türk milletini uyutarak, uyuşturarak, tepkisizleştirerek ve çaresizlik içinde vatanını paylaşmaya razı etmektir" ifadelerini kullanan Özdağ, sığınmacıların durumuyla ilgili Suriye yönetimi ile görüşmek için Şam'a gideceklerini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdağ, "Şam Hükümeti ile sığınmacı ve kaçakların geri dönüşü için görüşmeyi başlatıyoruz. Yarın Dışişleri Bakanlığı ile Suriye İşleri Genel Müdürlüğü ile partimizin yetkilileri bilgi vermek için ilk görüşmeyi yapacaklardır.  Bunu takip eden süreçte, sayın bakanımızın başkanlığında bir heyet Şam'da ilgililerle görüşmek üzere diplomatik temas sürecini başlatacaktır" diye konuştu.

Özdağ, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasını sağlayan Adana Mutabakatı'nı imzalayan Eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel'in de Zafer Partisi'ne katıldığın duyurdu. Gürel 2016'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmüştü.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU