Planörleri Yunanistan'da düşünce tutuklanan iki Türk vatandaşının sınır dışı edilmeleri görüşülüyor

Yakalanan iki kişi, İzmir'den havalandıklarını ve başka bir ülkeye geçme gayesiyle Atina'ya doğru yola çıktıklarını ancak planördeki yakıtın bittiğini ve aracın denize düştüğünü söyledi

Fotoğraf: AA

Yunanistan'ın Eğriboz adası yakınlarında Cumartesi günü denize düşen motorlu planörde bulunan iki Türk vatandaşı tutuklandı ve sınır dışı edilmeleri görüşülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yunanistan sahil güvenliği 32 ve 33 yaşlarındaki Türk vatandaşlarının Eğriboz adasındaki Karystos kenti yakınlarında kumsalda yakalandıklarını, sağlık kontrollerinin yapıldığı ve seyahat evrakları bulunmadığı gerekçesiyle tutuklandıklarını açıkladı.

İltica başvuruları yok

Yunanistan medyasında bu kişilerin büyük ihtimalle iltica talebinde bulunacağı bilgisi yer alırken Reuters'a bilgi veren hükümet yetkilileri henüz böyle bir başvuru yapılmadığını söyledi. Polis bu kişileri sınır dışı etmeye hazırlanıyor.

Yetkililere konuşan ikili İzmir'den havalandıklarını ve başka bir ülkeye geçme gayesiyle Atina'ya doğru yola çıktıklarını ancak planördeki yakıtın bittiğini ve aracın denize düştüğünü ifade etti.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU