Harry ve Meghan'ın güvenliğini Obama'nın eski koruması sağladı

Christopher Sanchez, hem Barack Obama'nın hem de George W. Bush'un korumalığını yapmıştı

Prens Harry ve Meghan Markle, Invictus Games öncesinde Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Charles'la görüşmüştü (AFP)

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın bir dönem koruması olan Christopher Sanchez, Invictus Games turnuvasında Prens Harry ve Meghan Markle'ın güvenliğini sağladı.

Prens Harry'nin kurucusu olduğu Invictus Game Foundation'ın Hollanda'nın Lahey şehrinde düzenlediği spor müsabakasında Sussex çiftinin korumalarının arasında Sanchez'in de olması dikkat çekti. 

VVIP (çok çok önemli kişi) statüsü verilen çifte hem polis hem de Hollanda Kraliyet Koruma Birimi eşlik etti. Bununla birlikte Sussex çiftinin yanında 5 kişilik özel bir güvenlik ekibi de vardı. 

 

 

Savaş gazileri için düzenlenen etkinliğin ikinci gününe katılan çift, Lahey'deki Zuiderpark stadyumuna geldiğinde korumaları da onlarla birlikteydi. Prens Harry ve Meghan Markle'ın el ele yürüdüğü sırada Sanchez onların arkasında görevini yerine getirirken objektiflere yansıdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Christopher Sanchez toplamda 5 yıl boyunca eski ABD başkanları Barack Obama ve George W. Bush'un güvenliğini sağlamıştı. 

Bununla birlikte Sanchez'e ödeme yapan kişilerin Sussex çifti olup olmadığı bilinmiyor. 

Ünlü çift, 2020'de Kraliyet ailesinden ayrıldığında kendilerine sağlanan üst düzey korumadan mahrum bırakılmıştı. 

Prens Harry, Birleşik Krallık'a ailesiyle birlikte geldiğinde kendilerine polis koruması sağlanmayacağını bildiren Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı'nın kararına itiraz etmişti. Sussex Dükü ve bakanlık halihazırda dava sürecinde.

Öte yandan 2020'de Prens Harry ve Meghan Markle'ın gelecek planları için Barack ve Michelle Obama çiftinden yardım aldığı iddia edilmişti

 

Independent Türkçe, Metro, Daily Mail, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU