Independent Türkçe dostları iftarda buluştu… Çiçek: Objektiflik, doğruluk, özgünlük ve çok seslilikten ödün vermeyiz

İftara; siyaset, iş, akademi, basın ve sivil toplum kuruluşlarından birçok isim iştirak etti

Independent Türkçe, iftar düzenledi. Taksim'deki bir otelde gerçekleştirilen iftara siyaset, iş, akademi ve basın dünyası ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden birçok isim katıldı.

Independent Türkçe Genel Koordinatörü Muhammet Zahit Gül ve Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, misafirlerini tek tek kapıda karşıladı.
 

86d933d4-8ec3-4a92-9071-fbc6bd5a2067.jpg
Misafirler kapıda karşılandı / Fotoğraf: Independent Türkçe

 


İftara; İsmail Müftüoğlu, Cihangir İslam, Ali Kenanoğlu, Ünal Çeviköz, Şerdil Odabaşı, Faik Tunay, Utku Reyhan, Murat Şekerli, Ekrem Eray Ayda, Furkan Övündür, Eyüp Gündoğdu, Okan Özkan, Ahmet Erim Han, İbrahim Berk, İsmail Çetin, Cihan Doğan, Ahmet Faruk Ünsal, Şinasi Haznedar, Uğur Karaca, Abdullah Aslan, Mehmet Ali Tüy, Mete Gündoğan, Mehmet Çelik, Müfit Yüksel, Nilüfer Narlı, Tarık Çelenk, Suat Toktaş, Hakan Çelenk, Sabri Çelebioğlu, Fatma Aksu, Ruhi Sarı, Zülfikar Ali Aydın, Mehmet Yeşilkaya, Osman Atalay, Cevat Özkaya, Emine Dolmacı, Mehmet Özkan, Ekrem Özkaya, Kenan Alpay, Sema Saltık, Engin Arı, Benan Kepsutlu, Mehmet Ali Dim, Suat Doğan, Mustafa Yasir Arıtürk, Mehmet Karataş, Ali Kahraman, Murat Hakverdi, Hamdi Aydın ile Suudi Arabistan, Filistin ve Pakistan Büyükelçilik mensuplarının yanı sıra birçok Arap gazeteci de katıldı.

 

ae7c7c2a-7b17-4950-946b-f8875b93b2f8.jpg
Konuklarla birlikte fotoğraf çekildi / Fotoğraf: Independent Türkçe 



Independent Türkçe’ye yazılarıyla katkı veren; Celalettin Can, Faik Bulut, Özgür Kaya, Cahide Hayrunnisa Çiçek, Sinem Cengiz, Mehmet Erduğan, Umut Hacıfevzioğlu, Ümit Alperen, Gülay Fırat, Gökçe Hubar, Okan Can, Emre Sarıkuş, Yüksel Hoş, Aydın Enes Seydanlıoğlu, Canan Duman, Cengizhan Çelik, Deniz Unay, Kerem Yavaşça, Hüseyin Siyabend Aytemur, Serbest Ferhan Sindi, Sümeyye Ertekin, Umut Ataseven, Hüsamettin Arslan, Mehmed Mazlum Çelik, Nurettin Kalkan ve Gökhan Çınkara da iftara katılım gösterdi. 
 

 

Katılımcı ve çalışanlara teşekkür

Konukların yerlerini alması ve ezanın okunmasıyla oruç açıldı. Zahit Gül, Nevzat Çiçek, Mete Gündoğan ve Celalettin Can birer kısa konuşma yaptı.

Muhammet Zahit Gül, üçüncü senesini geride bırakan Independent Türkçe'nin farklı görüşteki insanları bir araya getirdiğini ve hiç kimsenin yazısına müdahale etmeyerek özgür bir ortam oluşturulduğunu belirterek emek veren çalışanlara teşekkür etti.

 

26ee8f7b-8c68-42bc-86d6-e11626c92ce6.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe 



"Kriterlerimizden ödün vermeyiz"

Nevzat Çiçek ise yaptığı konuşmada Independent Türkçe'nin yayın çizgisi hakkında bilgi verdi.

Haberde birinci temel önceliğin objektiflik olduğunu ifade eden Çiçek, "İkinci aradığınız kriter haberin mutlak suretle doğru olmasıdır. Üçüncüsü haberin çok sesli olması, dördüncüsü haberin kaynaklı olması ve beşincisi ise yorumdan arındırılmış ve özgün olmasıdır" dedi.

 

3978b534-7ab1-4a21-a0c8-6b82cd8b53cf.jpg
Nevzat Çiçek, Independent Türkçe'nin yayın politikası hakkında bilgi verdi / Fotoğraf: Independent Türkçe



"Ülkenin milli güvenliğini önemsiyoruz"

Bu kriterlerin her kuruluş için olması gerektiğini ancak son dönemlerde bunların Türk basınından kaybedildiğinin altını çizen Çiçek, "İşimiz haberi alıp okuyucuya doğru şekilde aktarmaktır. Okuyucu o haberden ne alırsa onun bileceğidir. Dolayısıyla okuyucuyu yönlendirmek, etki altında bırakma, belli bir zümreye hitap edebilme ve belli çıkarları korumak işimiz değil. Biz bu ülkede yaşıyoruz. Bu ülkeyi seviyoruz ve onun milli güvenliğini önemsiyoruz. Yayına başladığınız ilk dönemde aleyhimizde çok haber yapıldı. Biz kimseyi memnun etmek zorunda değil ama hangi düşüncede olursa olsun kimsenin hakkına da girmeyiz" diye konuştu.

 

"Herkesin söz hakkına saygı gösteriyoruz"

İktidara, muhalefete ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilmeyen siyasi partilere de eşit mesafede durdukları kaydeden Çiçek sözlerini şöyle tamamladı:

"Hepsinin söz hakkı olduğuna inanıyor ve buna saygı gösteriyoruz. Bu anlayışla çok güzel bir birliktelik sağladık. Independent Türkçe bu konuda üstüne düşeni hassasiyetle yerine getiriyor. Çok farklı kesimlerin hepsine hitap edebiliyoruz."

 

2dd3f43d-6cbb-4e30-8c58-7b229aaeff90.jpg
Gül ve Çiçek, çalışma arkadaşlarını tanıtıp emeği geçenlere teşekkür etti / Fotoğraf: Independent Türkçe



Mete Gündoğan ve Celalettin Can da Independent Türkçe'nin farklı düşüncedeki insanların kendilerini özgürce ifade edebildikleri bir mecra haline geldiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Nevzat Çiçek, çalışma arkadaşlarını tanıttı.
 

152490da-7e5f-4f44-b3a0-6a5ea655c6ad.jpg
Kuruluş yıldönümü pastasını Prof. Dr. Nilüfer Narlı kadın çalışanlarla birlikte kesti / Fotoğraf: Independent Türkçe 



Üçüncü yıl pastası kesildi

İftarı ardından Independent Türkçe'nin üçüncü yılı kutlandı.

Bir araya gelen çalışanlar, üçüncü yıl pastasını keserek küçük bir kutlama yaptı.

Pastayı Prof. Dr. Nilüfer Narlı, kadın yazar ve çalışanlarla birlikte keserken, yazar Mehmet Çelik de kısa bir konuşma yaparak tablonun oluşumunda etkisi olan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Program çalışanların hatıra fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 

5a310020-cbbe-4787-a821-a320dcb532d6.jpg
Ekip programın sonunda hep birlikte objektife poz verdi / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU