AK Parti'li Meclis üyesi: Zeydan Karalar belediyenin parasıyla ünlü bir mağazadan 45 bin liralık hediye alıp dağıttı

"Belediye kasasından hediye bedeli olarak ne kadar ödeme yapıldığını bilemiyoruz, bilgilendirirseniz seviniriz"

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin faaliyet raporunun ele alındığı nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında  belediyenin faaliyetleri ve harcamaları üzerine tartışmalar yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, toplantıda Zeydan Karalar ve büyükşehir beldiyesi yönetimini eleştirdi.

Gülaçtı, Zeydan Karalar’ın beceriksiz bir yönetim sergilemeye devam ettiğini belirterek, "Bir yandan param yok diye ağlayıp bahane uyduruyor, diğer yandan festival, şenlik ve hediyelerle para saçıyorsunuz" dedi.

"Bu hediyeler neyin nesidir?"

Gülaçtı, konuşmasının ilerleyen bölümünde de Adana Büyükşehir Belediyesinin uçuk rakamlara ulaşan hediyeler dağıttığını iddia etti. 

Lüks bir giyim markasından kimlere hediye gönderildiğini soran AK Parti’li Gülaçtı konuşmasına şöyle devam etti: 

Elimde sadece bir tane fatura mevcut. Bunun gibi kaç tane olduğunu ve Belediye kasasından hediye bedeli olarak ne kadar ödeme yapıldığını bilemiyoruz, bilgilendirirseniz seviniriz. Parasızlıktan de memurken bu hediyeler neyin nesidir.  Sonuç olarak; ortada kapağında faaliyet raporu yazan bir kitapçık var ama faaliyet yok. 3 yıldır başlanılan, devam eden, bitirilen tek bir proje dahi yok. Dolayısıyla ortada bir faaliyet yokken bizimde kapağında faaliyet raporu yazıyor diye boş bir kitapçığı onaylama ihtimalimiz normal olarak mümkün değil. Cumhur İttifakı olarak Adanamıza yakışmayan bu yönetimsel anlayışı ve bu faaliyetsizlik raporunu kabul etmiyoruz

Faaliyet raporu oy çokluğu ilekabul edildi

Eleştirilerin ardından kürsüye gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eleştirilere yanıt verdi.

Türkiye’de bütün belediyelerin gelirlerinin yetersiz olduğunu ve bu gelirlerle faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Karalar, öte yandan vergi ve SGK prim borçlarının daha önceki dönemlerde sık sık yapılandırıldığını ancak şu anda bu uygulamadan yararlanamadıklarını söyledi.

Karalar, konuşmasının ardından Meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı.

Konuşmaların ardından faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU