Ukrayna'dan ses kaydı iddiası: "Eşleri, Rus askerlerden Ukraynalı kadınlara tecavüz etmesini istedi"

Kremlin, gündemden düşmeyen cinsel saldırı iddialarını yalanlıyor

Rus askerler Kiev bölgesinden çekilirken, birçok şehir havan saldırılarıyla harabeye döndü (Temsili Foto: Reuters)

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), bir Rus kadının asker eşine Ukraynalı kadınlara tecavüz etme izni verdiğini öne sürdü.

SBU salı günü Telegram üzerinden yayımladığı ses kaydında "Eşlerinin, Rus savaşçılara Ukraynalı kadınlara tecavüz etmesini söylediğini" iddia etti.

Servisin paylaşımında "Bu sarsıcı konuşma kaydı yalnızca istilacıların değil onların yakınlarının da ahlaki değerlerini yansıtıyor. Bu kişilerin yüzde 80'i Ukrayna'daki savaşa destek veriyor" ifadelerine yer verildi.

SBU'nun bir asker ve eşi arasında geçtiğini öne sürdüğü ses kaydında, kadının hafifçe gülerek "Oradaki Ukraynalı kadınlara tecavüz et. Bana bir şey anlatma, tamam mı?" dediği duyuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yanıt veren adamsa "Yani tecavüz edip sana hiçbir şey söylememem lazım, öyle mi?" diyor ve daha sonra iki kişi de gülüşüyor.

Asker olduğu iddia edilen kişi "Gerçekten yapabilir miyim?" diye sorunca, kadın "Evet, izin veriyorum. Sadece korunmayı unutma" diyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın 50. gününde de çatışmalar devam ediyor.

Savaşta tecavüz iddiaları daha önce de gündeme gelmişti. Kimliğini paylaşmayan Ukraynalı bir kadın, 3 Nisan'da Herson şehrinde kendisine iki Rus askerin 13 saat boyunca tecavüz ettiğini öne sürmüştü.

Bir başka Ukraynalı kadın da 7 Mart'ta evine gelen bir Rus askerin tecavüzüne uğradığını iddia etmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisi Sima Bahous ise Rus askerleri Kiev bölgesinden çekilirken "Tecavüz ve cinsel şiddet vakalarının giderek arttığını" savunmuştu.

Kremlin ise iddiaları reddetmiş, tecavüz ve sivillere yönelik şiddet uygulandığına dair söylemlerin "Batılı güçlerin provokasyonu" olduğunu savunmuştu.



Independent Türkçe, Daily Mail, Newsweek, BBC, Straits Times

DAHA FAZLA HABER OKU