ABD'de vücut geliştirme topluluğu son 6 ayda üçüncü ölümle sarsıldı

Sponsor, "McMillan 'iyi bir mücadele verdi' ve şimdi dinleniyor" dedi

(Instagram/@cedricmcmillan)

Sponsoruna göre, vücut geliştirici Cedric McMillan kalp rahatsızlığı nedeniyle ara verdikten sadece bir yıl sonra hayatını kaybetti.

New Jersey yerlisi McMillan, ABD'de son 6 ayda öldüğü bilinen üçüncü vücut geliştiricisi olarak bu sporunun güvenliğiyle ilgili endişeleri artırdı.

Salı günü McMillan'ın ölümünü duyuran ve uzun süredir kendisinin sponsoru olan Black Skull USA, New Jersey doğumlu vücut geliştiricinin fotoğrafını Instagram'da "RIP" (Huzur İçinde Yat) ifadesiyle paylaştı.

Sponsor, 44 yaşındaki eski Arnold Classic şampiyonunun fotoğrafının açıklamasında, "Arkadaşımız ve kardeşimiz Cedric McMillan'ın bugün vefat ettiğini üzülerek bildiriyoruz" dedi.

Cedric sporcu, yoldaş, arkadaş ve baba olarak çok özlenecek. Dualarımız tüm ailesi ve arkadaşlarıyla. O 'iyi bir mücadele verdi' ve şimdi dinleniyor.

Daha sonra, McMillan'ın ailesi ve "yakın kaynaklar" haberi vücut geliştirme haber sitesi Generation Iron'a doğruladı. Generation Iron, McMillan'ın "geçmişteki kalp sorunları hakkında çok açık olduğunu" belirtti.

Bu sorunlar, McMillan'ı Legion Sports Fest Pro ve Arnold Classic yarışmaları da dahil geçen yıl yarışmaya ara vermek zorunda bırakan bir "ölüme yakın deneyim" de içeriyordu.

Kasım 2021'de Generation Iron'a verdiği bir röportajda McMillan, 2020'de Kovid'e ve daha sonra zatürreye yakalandıktan sonra yaşam destek ünitesine bağlandığını ve bunun da "epey uzun bir süre nefes darlığı" yaşamasına neden olduğunu söylemişti.
 


Röportajda McMillan "Temmuzda neredeyse ölüyordum" demişti.

Hemen hemen üç hafta hastanede kaldım. Yaklaşık 13 kilo verdim. Arnold'a [Classic] gitmeye hazırlanıyordum.

Sporcuların sık sık "kalp büyümesi" yaşadığını ve hastalığının Kovid'in "protein seviyelerini kalbinizde aniden artırmasıyla" ilgili olduğunu açıklayan sporcu, "Ağustosun tamamını doktorun tavsiyesini göz ardı edip tekrar kilo almaya çalışarak geçirdim. Sonra hasta haldeyken, hazırlanmak için yaklaşık 4 hafta harcadım. Bu, ne kadar deli olduğumuzu bilmenizi sağlar" diye eklemişti.

Haberde salı günü koşu bandında koşarken öldüğü bildirilirken, McMillan'ın kesin ölüm nedeni henüz belirsizliğini koruyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, Shawn Rhoden ve George Peterson'ın geçen yılın sonundaki ölümlerinin ardından vücut geliştirme sporunu vuran bir dizi trajedinin sonuncusu. 

Ölümler, vücut geliştiriciler için endişe kaynağı olmaya devam ederken, steroid kullanmaları da hem vücut geliştirme dünyasının içinde hem de dışında mercek altına alınıyor

Ekimde 37 yaşındayken hayatını kaybeden Peterson'ın "hipertansif kardiyovasküler hastalığa bağlı ani kardiyak disritmiden" öldüğü tespit edilmiş ve TMZ Sports'un bildirdiği üzere, "anabolik steroid kullanımı" Peterson'ın ölümüne katkıda bulunan bir faktör olarak listelenmişti.

46 yaşındaki Rhoden'ın kasımdaki ölümüyle ilgiliyse haberler, sporcunun ölümünün kalp krizinden kaynaklandığını aktarmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU