Tuncay Özkan: Cezaevine girdiğimde bana avukat gönderen ilk siyasetçi Erbakan Hoca'ydı, kara gün dostu böyle bir şeydir

Özkan, "Ben cezaevine girdikten sonra da. Burnumun direği sızlıyor bahsederken. Kara gün dostu böyle bir şeydir. Dostluk, vefa böyle bir şeydir. Bana ilk avukatını gönderen siyasetçidir" dedi

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Ankara Masası Youtube yayınına konuk oldu.

Özkan, eski Başbakan ve Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile ilgili bir anısını anlatırken duygulandı.

Gözyaşlarına hakim olamayan Tuncay Özkan, Ergenekon operasyonları döneminde cezaevine girdiğinde kendisine avukat gönderen ilk kişinin Necmettin Erbakan Hoca olduğunu söyledi. 
Özkan, “Erbakan Hocamın o ilk elini insan unutamıyor. O büyük bir vefa. Herkesin senden uzak durduğu bir yerde. Unutulur mu. Allah rahmet eylesin. Gani gani rahmet eylesin. Hocamızı anmış olalım” dedi.

Özkan şöyle devam etti:

Ben cezaevine girdikten sonra da. Burnumun direği sızlıyor bahsederken. Kara gün dostu böyle bir şeydir. Dostluk, vefa böyle bir şeydir. Bana ilk avukatını gönderen siyasetçidir kendisi. 4 kez. İlk kez bir şeye ihtiyacın var mı diye sordu avukat arkadaş, hocam soruyor dedi. Teşekkür ettim. ‘Allah bazen sevdiği kullarını sakınır, saklar, orayı bir okul gibi görsün. Kendini okumaya, yazmaya versin. Bir yokluğu olursa, paraya ihtiyacı varsa söylesin biz onu hallederiz. Kendini korusun içeride, sakınsın’ dedi. O kadar duygulandım ki anlatamam size. Herkesin size terörist muamelesi yaptığı, herkesin sizden kaçındığı bir yerde bir dost, bir vefalı el size ulaşıyor. O karanlık günde size diyor ki ‘bir şeye ihtiyacın var mı?’ Oku, yaz, çiz. Müthiş bir şey. Arkasından üç kez daha geldi arkadaşlar, sordular ve hiç unutamadığım anlar.

Unutamıyorum. Erbakan Hocamın o ilk elini insan unutamıyor. O büyük bir vefa. Düşünsene; farelerle birlikte yemek yiyorsun, kanalizasyon boşa akıyor ve sen onu temizliyorsun falan. Seni birisi bir vefayla hatırlıyor ve sana bir el uzatıyor; bir şeye ihtiyacın var mı diye soruyor. Herkesin senden uzak durduğu bir yerde. Unutulur mu. Allah rahmet eylesin. Gani gani rahmet eylesin. Hocamızı anmış olalım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU