Milli Gazete yazarı: Eziyet etmeye devam

"AKP’li dostlarımızın merhum Erbakan Hoca’mıza sağlığında verdikleri eziyet yetmiyormuş gibi vefatından sonra aynen sağlığında olduğu gibi yine eziyet vermeye devam ediyorlar"

Fotoğraf: AA

AK Parti ile Saadet Partisi arasındaki “Necmettin Erbakan” polemiğine Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan da katıldı. Ceyhan, AK Partililerin “Necmettin Erbakan’a eziyet etmeye devam ettiği” görüşünü dile getirdi.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında “Evet, AKP’li dostlarımız merhum Erbakan Hoca’mıza sağlığında dediklerini yapmayarak eziyet verdiler. Vefatından sonra da O’nu yaptıkları işleri alkışlayacak biri olarak göstermeye çalışarak eziyet vermeyi sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Merhum Erbakan hocamız AKP tarafından yapılan icraatları alkışlayacak olsa daha işin başında bunu yapar ve kurulduğu günden itibaren desteğini esirgemezdi" diyen Ceyhan, şunları söyledi:

Ya da Millî Görüş camiası “ak saçlılar ile yenilikçiler” arasında bir tercih yapma durumunda kaldığında “yenilikçilerin” yanında yerini alır ve onlarla birlikte hareket ederdi! Başından beri karşı olduğu, sık sık kendilerini ikaz etme ihtiyacını duyduğu, izlenen politikanın netice itibarıyla Siyonizm’e hizmet olacağını söylediği bir hareketi şimdi niye alkışlasın? Tamam, kendisinin de gerçekleştirmek istediği birkaç icraat AKP iktidarları döneminde yapılmış olabilir ama salim bir kafa ile düşünülürse karşı olduğu pek çok icraata aynı dönemde imza atıldığını kabul etmek gerekir Evet, AKP’li dostlarımız merhum Erbakan Hoca’mıza sağlığında dediklerini yapmayarak eziyet verdiler. Vefatından sonra da O’nu yaptıkları işleri alkışlayacak biri olarak göstermeye çalışarak eziyet vermeyi sürdürüyorlar.

AK Partililerin “sırtlarından çıkardığı Milli Görüş gömleğini tekrar giymeye çalıştığı gibi bir hava estirdiğini” söyleyen Ceyhan, şu ifadeleri kullandı:

Dün karşısına geçtikleri ve alenen izlediği politikaları beğenmediklerini ilan ettikleri merhum Erbakan Hoca’mızdan bugün söz ederken “ne kadar yakın olduklarını” ispat gayretkeşliği içindeler. AKP’li dostlarımız dün ne dediklerini ne yaptıklarını merhum Erbakan Hoca’mıza nasıl eziyet ettiklerini unutmuş olabilirler!

Ama unutmayanlar var! Tarih unutmadı! Arşivler unutmadı! En önemlisi biz unutmadık! Merhum Erbakan Hoca’mızın bu harekete karşı çıkmakta ne kadar haklı olduğunu yirmi yıllık icraatları ile adeta kanıtladılar. Allah-u âlem işlemiş oldukları günahlarına yeni ortaklar arıyorlar ama Millî Görüşçülerin kapıları böyle bir ortaklığa merhum Erbakan Hoca’mız gibi kapalı!

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU