Bakan Albayrak: Enflasyonda yıl sonu hedeflerimizi tutturduk

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılında yüzde 20,30 olarak hesaplanan tüketici enflasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Albayrak, enflasyonda yıl sonu hedeflerinin tamamını tutturduklarını söyledi

“Güçlü indirim yapan da var, indirmiş gibi yapan da”

TRT Haber kanalına konuşan Bakan Albayrak, "Enflasyonla Topyekun Mücadele" programı ile KDV ve ÖTV indirimlerine de değindi. Albayrak, kampanyaların yeni yılda 3 ay süreyle devam edeceğini söyledi.

Albayrak’ın gündeminde fırsatçılar da vardı. “Güçlü indirim yapan da var, indirmiş gibi yapan da” diyen Berat Albayrak, fiyat indirmiş gibi yapan firmaları tespit edeceklerini kaydetti.

“2019’da çok daha iyi performans gerçekleştireceğiz”

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 2019 bütçesine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Albayrak, “Çok daha iyi performans göstereceğiz” şeklinde konuştu.

2018 enflasyon beklentisinin 20,80 olarak beklendiğini ancak 20,30 çıktığını belirten Bakan Albayrak, çok pozitif bir süreç yaşandığını söyledi.

2019 bütçesinde çok daha iyi bir performans ortaya koyacaklarını dile getiren Hazine ve Maliye Bakanı, "2019'da, 2020 ve 2021'e temel oluşturması noktasında, güçlü bir şekilde, aynı ciddi duruş ve kararlılıkla yola devam edeceğiz" diye konuştu.

Döviz kurlarındaki dalgalanma

Gece saatlerinde döviz kurlarında meydana gelen dalgalanmaya ilişkin olarak ise, "Asya piyasalarında yaşanan olumsuz seyir ve Apple'ın açıklamasıyla bir dalgalanma oldu. Bu durum gelişmekte olan piyasalarda dalgalanmaya neden oldu” şeklinde konuştu.

Yastık altındaki altınlar

Bakan Albayrak, konuşmasında yastık altındaki altınlara da değindi. Albayrak 6,5 ton altını ekonomiye kazandırdıklarını kaydetti.

DAHA FAZLA HABER OKU