Almanya Başbakanı Scholz: Küreselleşmenin her şeyin ucuz olduğu dönemi sona erdi

Scholz, "Küreselleşmenin dünyanın küçük bir kısmının dünyanın geri kalanından ucuza ürün satın aldığı döneminin sona erdiği kanaatindeyim" dedi

Fotoğraf: AA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, katıldığı Almanya Federal Meclisi'nde (Bundestag), açıklamalarda bulundu.

Scholz, Rusya'ya karşı beşinci yaptırım paketinde sona gelindiğini belirtti.

Başbakan Scholz, paket konusunda, "Bu, savaşın sonuçlarını hisseden Rusya'ya bir kez daha etki edecek ve aynı zamanda savaşı sona erdirmesini sağlayacak. Rusya'nın bu savaşı kazanmaması hedefimiz olarak kalmalı." ifadelerini kullandı.

Olaf Scholz, yaptırım paketinin içeriğine ilişkin bilgi vermedi.

Ukrayna'nın Buça şehrindeki sivil ölümlerine değinen Scholz, "Buça'dan gelen korkunç görüntüler hepimizi derinden sarstı. Sivillerin öldürülmesi bir savaş suçudur" diye konuştu.

"Ne olursa olsun NATO bu savaşın bir parçası olmayacak"

Rusya-Ukrayna savaşında NATO'nun tutumuna ilişkin ise Scholz, "Ne olursa olsun NATO bu savaşın bir parçası olmayacak" ifadelerini kullandı.

Scholz ayrıca "Ukrayna ile olası güvenlik garantilerini görüşüyoruz ama bu görüşmeler gizli görüşmeler" dedi.

Ukrayna'ya silah teslimatları konusuna da değinen Scholz, "AB ve NATO'daki müttefiklerimizle koordineli olarak ne yapabileceğimiz sorusu üzerinde hareket ediyoruz" diye konuştu.

"Fosil yakıtlara bağımlılıktan kurtulacağız"

Scholz, Rusya'ya yönelik yaptırımlar sonrası Avrupa Birliği ülkelerinin, Rus doğalgazına alternatif enerji kaynakları aramasını da değerlendirdi.

Rus enerjisine bağımlılığın azaltmaları gerektiğini belirten Scholz "Fosil yakıtlara bağımlılıktan kurtulacağız" dedi ve şöyle devam etti:

Hepimiz bu bağımlılıkların on yıllar boyunca büyüdüğünü ve bir günden diğerine sona erdirilemeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle burada ortak bir Avrupa tutumu önemlidir. Rota belirlendi ve savaştan sonra gitmemiz gereken bir rotayı çizmeye devam edeceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Küreselleşmenin her şeyin ucuz olduğu dönemi sona erdi"

Scholz konuşmasında, küreselleşmenin her şeyin ucuz olduğu döneminin sona erdiğini söyledi.

Scholz şöyle devam etti:

Küreselleşmenin dünyanın küçük bir kısmının dünyanın geri kalanından ucuza ürün satın aldığı döneminin sona erdiği kanaatindeyim. Son 30, 40 yıldaki gelişmeler nedeniyle birçok ülke bizimle arasındaki farkı kapattı ve az bulunan ürünleri satın almak için rekabet eder hale geldi.

 

Independent Türkçe, AA, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU