Instagram 35 sanal hesaba mavi tik verdi

Ünlü sanal fenomenlerden Minnie Mouse'a kadar birçok farklı profil onaylandı

Instagram'da Miquela'nın (solda) 3 milyon, Minnie Mouse'un (ortada) 716 bin ve Lu'nun (sağda) 5,8 milyon takipçisi var (Instagram)

Instagram, gerçekte var olmayan ve CGI gibi sanal teknolojilerle yaratılmış 35 profile mavi tik verdi.

Sosyal medya platformunun mavi tik verdiği hesaplar arasında dünyaca ünlü sanal fenomenlerden Lu, Miquela Sousa ve Casas Bahias gibi isimler var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat Instagram'ın mavi tik vererek onayladığı hesaplar bunlarla sınırlı değil.

Sosyal medya platformunun listesinde Janky adlı sanal bir kedi, Guggimon adlı bir tavşan ve Disney'in ünlü animasyon karakterlerinden Minnie Mouse da yer alıyor.

Instagram'ın sahibi Meta şirketinden İçerik Üreticisi İnovasyonu ve Çözümleri bölümünün başındaki Becky Owen, sosyal medya platformunun mavi tik seçimlerine dair "Meta'da sanal fenomenlerin yer aldığı pazarlama alanındaki bu yeni atılımların ileride, gerek iyi gerek kötü anlamda nereye evrilebileceğini araştırıyoruz" dedi.
 


Bu hesaplar Instagram'ın hizmet kurallarıyla da uyuşuyor.

Teknik olarak "gerçek bir kişiliği, kayıtlı bir şirketi ve oluşumu temsil eden" herhangi bir hesap Instagram'ın değerlendirmesi sonucunda mavi tik alabilir.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miquela (@lilmiquela)


Geçen yıl yapılan bir araştırmaya göre sanal fenomenler, gerçek sosyal medya fenomenlerine göre Instagram'da neredeyse üç kat daha fazla etkileşim alıyor.

Owen, "Sanal fenomenler hızla yükselişe geçti. Önceden tuhaf gelen bir ifade aracı aniden dijital deneyimimizin merkezine oturdu. Metaverse'e doğru ilerlerken bu daha da gelişecek" ifadelerini kullandı.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ay Pera (@aypera_official)


Öte yandan kendini "dijital insan" olarak tanıtan ve bir Türk ekibin tasarladığı Aypera da ünlü yapımcı ve senarist Birol Güven'le geçen yıl imzaladığı sinema sözleşmesiyle gündeme gelmişti.



Independent Türkçe, Futurism, Virtual Humans

DAHA FAZLA HABER OKU