İBB AK Parti Grup Başkanvekili'nden iki seçim arası belediyede israf yapıldığı iddialarına yalanlama: İftirayla kurduğunuz kuleler çabuk devrilir

Göksu: İstanbul Valimiz ile ilgili ahlak dışı bir haber çıktı

Fotoğraf: AA

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB'de Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşiminde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 51 günlük vekillik döneminde 3 milyar 300 milyon yeni borç, 1 milyar 700 milyon harcama ve 2 bin 500 yeni istihdam yapıldığı yönündeki iddialar ile ilgili konuştu. 

Göksu, Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'in gündeme getirdiği iddialar ile ilgili "yalan, iftira bir haber" tanımı yaptı: 

İstanbul valimiz ile ilgili ahlak dışı bir haber çıktı. Yalan, iftira bir haber çıktı. Siyaset yaparken iletişimin kurallarını, oyunlarını yapabilirsiniz. Ama biliniz ki; yalan ve iftirayla kurmak istediğiniz kuleleriniz çabuk devrilir. Bunu servis eden her kimse sormak istiyorum İBB'den bonçlanma kararı geçmeden İBB Başkanı nasıl borçlanabilir? Bu çalışma düzeni içinde, başka kurgular içinde iş yapmayarak işlerimizi dürüstlük içinde devam ettirelim.

"Toplumsal değerlerimizle uyuşmayan tüm önerileri reddedeceğiz" 

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, 23 Haziran'da yenilenen İstanbul seçim sonuçlarının ardından milletin AK Parti'ye icrai sorumluluk verdiğini söyledi, İstanbul'a katkı sağlayacak her projeye katkı vermeye hazır olduklarını belirtti, yeni dönemde AK Parti'nin İBB'deki yol haritasını tarif etti:

Bu mecliste hiçbir arkadaşımızla başta Sayın Başkan İmamoğlu olmak üzere kişisel polemiğe girmeyeceğiz. Asla siyasal fırsatçılığı peşinde olmayacağız. Çalışanların hukukunu koruma konusunda üzerimize düşen bütün sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu çalışmaları yaparken hukukun önündeki sorumluluğumuzu unutmadan, İstanbul'un gözü, kulağı ve vicdanı olmaya devam edeceğiz. Dünyanın en büyük kentlerinde bile başarılamamış bir mali tabloyu devrediyoruz.

"Günü geçmiş borç 5.8 milyar TL"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Planlanan bütçeye göre gelirlerle giderler arasında 3.2 milyar TL fark var, yatırım değil batırım yapmışlar" ifadesi kullanmıştı.

Göksu ise İBB'nin borçları konusunda pek çok spekülasyon yapıldığını söyledi: 

Borç konusunda çok spekülasyon yapıldı. Günü geçmiş borç 5.8 milyar TL. Borç üzerine tartışılacak değil her kurumda olacak ancak yönetilip yönetilemeyeceğin konuşulacak konudur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU