DEDAŞ Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin elektriğini kesti: Kente su verilemiyor

DEDAŞ, kayyum döneminde biriken elektrik borçları nedeniyle bir kez daha Mardin Belediyesi’nin iştiraki olan MARSU’nun elektriklerini kesti

TEDAŞ Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin elektriğini kesti / Fotoğraf: AA

Belediye, 31 Mart yerel seçimlerinde kayyum yönetiminden Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimine geçmesinin ardından Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) üçüncü defa belediye iştiraki olan Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MARSU) sularını kesti. DEDAŞ, kayyum döneminde biriken elektrik borcunu gerekçe gösterdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, MARSU’nun elektriğinin kesilmesini daha önce yargıya taşımış, Mardin 1. Asliye Hukuk Mahkemesi de “İdari tedbir kararı” vermişti.

Mahkeme kararında kesintinin 850 bin kişiyi ilgilendirdiğini ve “telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğini” gerekçe göstermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Independent Türkçe’nin ulaştığı Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri sorunun giderilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler.

DEDAŞ’tan Mardin açıklaması

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ), Mardin’in’de Büyükşehir Belediyesine ait içme suyu pompa istasyonunun enerjisinin, ödenmeyen ve mahkeme kararı dışında bulunan yeni borçlardan dolayı kesildiğini, kesme işleminin eski borçlarla ilgili alınmış mahkeme kararıyla alakalı olmadığını duyurdu.

Açıklamada, Mardin’de yerel yönetimlerin tasarrufunda olan ve şehir halkına içme suyu sağlayan pompa istasyonlarına ait elektrik borcu düzenli ödenmediği ve borcun 96 milyon liraya ulaştığı belirtildi. 

DEDAŞ, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

Borç miktarının yüksekliği hizmetin devamlılığını aksatmaya başlayınca Dicle Elektrik ile Mardin Büyükşehir Belediyesi arasında Bakanlıkların da iştirak ettiği bir protokol ile borcun 80 milyonluk kısmının İller Bankası payından kesilmesi konusunda anlaşma yapıldı. Ancak yapılan protokole ve son ödeme tarihinin defalarca uzatılmasına rağmen beklenen ödeme yapılmadı. Yaşanan tutum nedeniyle Dicle Elektrik pompa istasyonlarının enerjisini kesti. Ancak vatandaşların zarar görmemesi için gece saatlerinde yine enerji verildi.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU