House of the Dragon'un Viserys Targaryen'i: Kralı oynarken annemi canlandırdım

Oyuncu, yakında yayımlanacak ve Game of Thrones'da yaşananların öncesini anlatacak dizide Viserys Targaryen'i canlandırıyor

Paddy Considine'in rol alacağı House of the Dragon'ın 21 Ağustos'ta seyirciyle buluşacağı açıklanmıştı (AFP)

Paddy Considine, Game of Thrones'un öncesini konu alan House of the Dragon'daki performansında annesinden ilham aldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yakında yayımlanacak dizide Considine, Yedi Krallık'ın şefkatli hükümdarı ve Emilia Clarke'ın karakteri Daenarys Targaryen'ın atası Kral Viserys Targaryen'ı canlandırıyor.

Aktör, The Independent'a verdiği ve buradan okunabilecek röportajda, dizide kendisine rol verildiği için "gururunun okşandığını" açıkladı ve bu role girerkenki zihniyetini anlattı.

Considine, "Bir kralı oynarken yapacağınız son şey, 'Ben kralım’ demek" dedi.

Tek yapman gereken kendin olmak, insan olmak ve şefkatli olmak. Tacı unut, şatafatı unut, o saçmalıkları unut, sadece o kişiyi oyna. Ve Viserys Targaryen'i oynarken sadece annemi canlandırdım, bilirsin. Oynadığım oydu: annem.

Bu karşılaştırmayı detaylandırması istendiğinde Considine, sağlık sorunları yaşayan annesinin kendisine güç kaynağı olduğunu söyledi.

Considine şöyle dedi:

O, benim için gerçekten bir dayanaktı. Onu çok severdim. Fakat çok ama çok hasta olan bir kadındı.

Annem şeker hastasıydı. İki gözünün de görme yetisini kaybetti. İki bacağını da kaybetti. Çok ama çok kötü bir durumdaydı. Ama sanırım hastalığını sakladı ve bu onun için durumu daha da kötüleştirdi.

Macbeth'in yıldızı daha sonra annesinin hastalığını ele alışını Kral Viserys'in dizideki hikayesiyle ilişkilendirerek devam etti:

Bizim ve çevredeki herkesin onunla ilgilenmesi çok fazlaydı, oysa onun da kendine bakması gerekiyordu.

Ve bu karakterin nihayetinde yaptığı şey de bu, bilirsiniz... çok hastalanıyor ve hastalığını saklıyor. 

House of the Dragon dizisinin prömiyerinin ağustosta yapılması planlanıyor. The Independent'ın Paddy Considine'le yaptığı röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU