AK Parti adayı Özhaseki: Kimse Kılıçdaroğlu’na 'Niye Tunceli'den geldin kardeşim' diyor mu?

AK Parti Ankara Adayı Özhaseki başkentle ilgili projelerini açıkladı. Ankaralı olmamasını gündeme getiren Kılıçdaroğlu’na cevap verdi: Bu artık mikro milliyetçiliktir

Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, parti genel merkezinde başkent için projelerini tanıttı.

Projelerin yapı-inşa temelli projeler olmadığının söyleyen Özhaseki, "Bu projeler tamamen insan odaklı projeler. Daha çok sosyal, çevreci, yeşili önceleyen, akıllı şehir konseptine uygun çağı yakalamış projeler. Biz bu projelere çok emek verdik" diye konuştu.

Şehirlerin yaşayan canlı organizmalar olduğunu söyleyen Özhaseki, "Şehirler de aynı insanlar gibi bakım istiyorlar. O şehirlere o ruhu verecek olan ve bakımı hakkıyla yapacak olanlar da belediye başkanları ve onun ekibidir. Günümüzde şehirler arasında müthiş bir rekabet var. Bu rekabet uluslararası düzeyde de kendi içinde de çok tatlı bir yarışla devam ediyor. Sizin orada kısıtlı kaynaklarla maksimum projeler ortaya koymanız lazım" dedi.

Başkent için turizm vurgusu

Ankara'nın farklı turizm alanlarına ev sahipliği yapacak kapasiteye sahip olduğunu söyleyen Özhaseki, "Üzülerek söylüyorum, tüm dünya başkentleri içerisinde belki de turizm geliri en az olan başkentlerden birisi Ankara. Bütün çalışmalarımız da biz bunları düşünerek, hesap ederek ve üzerine titizlikle çalışarak projeler hazırladık" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, Ankara için "ticaret, sanayi, turizm, tarım, sağlık ve üniversite şehri" gibi birçok sıfatın kullanılabileceğini ve Ankara'yı bütün bu alanlarda bir numara yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Özhaseki, "İnsanlar yaşadıkları kentten keyif almalı, bunu sağlayacak projeler hazırladık” diye konuştu. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kendisinin Ankaralı olmamasına rağmen Ankara için aday gösterilmesini eleştirdiğini hatırlatan Özhaseki konuyla ilgili şunları söyledi:

"Çok garipsedim çünkü bu artık mikro milliyetçiliktir. Kimse ona 'niye Tunceli'den geldin kardeşim' diyor mu? 'Niye seni buradan tutup da İstanbul'a aday yaptılar' diyor mu? Eski belediye başkanlarımıza doğru bakarsanız herkesin doğduğu şehre atıfta bulunmak doğru mudur? Mustafa Bey Şarkışla'da doğmuş Sivaslıdır. Karayalçın, ecdadı Rize'den çıkmış Samsun'a yerleşmiş ve sonra Ankara'ya gelmiş. Muhalefette iki ilçe belediyesi var. İlçe belediye başkanı arkadaşlarımızın birinin doğum yeri zannedersem Tunceli, birinin doğum yeri ise Afyon. Hiç kimse doğacağı yeri kendisi belirlemiyor."

 

DAHA FAZLA HABER OKU