Türkiye'nin Sesi Partisi'nden DSP'ye yanıt: Amblem ve rozetleri tabulaştırmak gibi bir niyetimiz yok

"Amblemin en kısa sürede değiştirilmesini bekliyoruz" diyerek tepki gösteren DSP'ye cevap Bilgen'den geldi: "Diyalog ve nezaket içerisinde çözülebilecek sorundur. Maksat topluma ve siyasete umut, heyecan verecek doğru mesajları vermektir"

Kolaj / Independent Türkçe

Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile yollarını ayırdıktan sonra uzun süre yeni bir parti kurmak için uğraştı. 

Bir grup arkadaşıyla çeşitli temaslarda bulunan Bilgen'in öncülük ettiği parti dün resmileştirdi. 

Türkiye'deki siyasi oluşumlara eklenen yeni partinin adı da Türkiye'nin Sesi Partisi oldu. 

Ancak kullanılan amblem tartışmaya yol açtı.

Zira ağızında zeytin dalı bulunan güvercin Demokratik Sol Parti'nin (DSP) amblemiyle benzerlik arz etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DSP'den "talihsiz tercih" açıklaması

Bu nedenle DSP, olaya tepki gösterdi ve yeni kurulan partiye "amblemden vazgeçin" çağrış yaptı. 

DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur tarafından yapılan açıklamada, "Böyle bir amblem belirlemesi en hafif deyimiyle talihsiz bir tercih olmuştur. Amblemin en kısa sürede değiştirilmesini bekliyoruz" denildi.

"İki amblem birbirinden farklı"

Bunun üzerine Independent Türkçe'ye konuşan Ayhan Bilgen, amblem ve rozetleri tabulaştırma gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi. 

Zeytinin de en az güvercin kadar önemli bir sembol olduğunu söyleyen Bilgen, "Güvercinin barışı sembol ettiğini biliyoruz ama zeytinin de bereketi temsil ettiğini düşünüyoruz" dedi.

Kendi amblemleriyle DSP'nin ambleminin farklı olduğunu ifade eden Bilgen, "İki amblem farklı ama buna dair bir ısrarımız olmaz. Önümüzdeki günlerde bir şekilde sorunu çözebileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu. 

"Konuyu kendi kurullarımızda tartışacağız"

"Diyalog ve nezaket içerisinde çözülebilecek sorunlardır diye düşünüyoruz" ifadesini kullanan Bilgen, "Amblem ve rozetleri tabulaştırmak gibi bir niyetimiz yok. Maksat topluma ve siyasete umut, heyecan verecek doğru mesajları vermektir. Henüz kuruluş sürecindeyiz. Konuyu önce kendi kurullarımızda tartışacağız. Bunu başarabileceğimizi düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. 

 

Ayhan Bilgen
Ayhan Bilgen / Fotoğraf: AA

 

"DSP'yi rahatsız etmeyeceğiz, kaygıları gidereceğiz"

Bu anlamda DSP'yi de rahatsız etmeyecek, kaygılarını giderecek ama kendilerini de ifade edebilecek bir çözüm geliştirebileceklerini düşündüklerini aktaran Ayhan Bilgen, şunları söyledi: 

"Bu konunun yargı yoluyla değil de çözüm ve iletişim yoluyla çözülebileceğine inanıyoruz. Önce partiler kendi aramızdaki sorunları diyalog ile çözersek, ülke sorunlarını da konuşarak çözebileceğimizi düşünüyoruz." 

Türkiye'nin Sesi Partisi dilekçesini dün teslim etti

Bilindiği gibi öncülüğünü Kars Belediye Eş Başkanı iken görevinden alınarak tutuklanan ve cezaevinden çıkmasının ardından HDP'den istifa eden Ayhan Bilgen'in yaptığı Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SES Parti) kuruluş dilekçesi dün İçişleri Bakanlığı'na sunuldu.

Partinin kurucular listesinde 31 isim yer aldı.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU