Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a: Mesele budur işte!

Saadet lideri, Erdoğan’ın Erbakan açıklamasına, “Bunlar iyi güzel de; sonra ne yaptınız ve bugün ne yapıyorsunuz?” sorusuyla karşılık verdi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Mesele Erbakan Hocamı tanımaksa, ben en az Temel Bey kadar tanırım” sözlerine yanıt verdi.

Karamollaoğlu, “Evet Sayın Erdoğan; siz bizim gençlik kollarımızda görev yaptınız, il başkanlığımızı yaptınız, bizde belediye başkanlığı yaptınız ve MKYK’da görev aldınız, doğru. Tamam, bunlar iyi güzel de; sonra ne yaptınız ve bugün ne yapıyorsunuz? Mesele budur işte!” dedi.

Erdoğan, Özbekistan'a gerçekleştirdiği ziyaretin sonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş, gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "​Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçenlerde katıldığı bir programda, 'Merhum Erbakan bugün yaşasaydı CHP'nin yanında yer alırdı' diye bir ifade kullandı. Bu çok tartışıldı, çok tepki çekti. Bu söze katılır mısınız ve ne dersiniz?" sorusu üzerine, şu görüşü paylaşmıştı:

Temel Bey'in ebedi alemden, Hocamla böyle bir irtibatı nasıl kurduğunu anlamakta doğrusu zorlanıyorum. Haddine mi senin ya? Ne zamandan çıktı bu iş. Mesele Erbakan Hocamı tanımaksa, ben en az Temel Bey kadar tanırım. Ben Erbakan Hocamın, İstanbul gibi bir şehirde gençlik kolları başkanlığından tutun il başkanlığına varıncaya kadar teşkilatlarından geliyorum. Onun teşkilatında il başkanlığını yapmışım. Daha sonra yine Hocamın döneminde merkez karar yönetim kurulu üyeliği yapmışım. Tereciye tere satmasınlar. Biliyoruz bu işleri. Böyle bir saçmalık olur mu? Herhalde o malum Kıbrıs hadisesi sebebiyle, oradan ilhamla böyle bir şeyi söyleme noktasına gidiyor ki, elmayla armudu birbirine karıştırmamak lazım. O günün şartlarıyla ondan sonraki şartlar hiç birbiriyle mukayese dahi edilmez ve böyle bir benzetme olmaz. Çok yanlış bir şey. Hocamız, birçok adımlar atmıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU