Yeni Şafak'ın Kamışlı'daki toplantıda bulunduğunu iddia ettiği isimlerden yalanlama

Gazetenin "Gezicilerin ilahiyatçısı" olarak tanıttığı İhsan Eliaçık'ın yurtdışına çıkış yasağı bulunuyor

Yeni Şafak gazetesi ve A Haber, Demokratik Suriye Güçleri'nin kontrolündeki Suriye'nin Kamışlı kentinde gerçekleştirilen toplantıyı haberleştirdi.

Yeni Şafak haberinde toplantının "Türkiye karşıtı çok uluslu ittifak" tarafından organize edildiğini iddia edip Rojava Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin düzenleyici olduğunu ileri sürdü. 

Habere göre toplantının katılımcıları arasında Can Dündar, Michael Rubin, Fehim Taştekin, Cengiz Çandar, İhsan Eliaçık gibi isimler yer aldı. 

Toplantıyı "Kamışlı'daki ihanet toplantısı" olarak tanımlayan Yeni Şafak haberinde ABD, BAE, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Irak, Fransa, Bahreyn ve Kanada’dan önemli isimlerir toplantıya katıldığını öne sürdü. 

Yeni Şafak'ın haberine, toplantıya katıldığı iddia edilen isimler tepki gösterdi.

Haberde ismi geçen isimlerden Can Dündar, haberi yapan kurumların istihbaratçılar tarafından kandırıldığını ifade etti.

Haberde adı "Gezicilerin ilahiyatçısı" olarak anılan ve hakkında yurtdışına çıkış yasağı olan İhsan Eliaçık ise, Adalar'dan video paylaştı.

Cengiz Çandar ise hayatında Kamışlı'yı, kente çok yakın olan Nusaybin'den bir defa gördüğünü belirtti.

 

Can Dündar: İstihbaratçılar lütfen kandırmayın şunları

Can Dündar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aaa... Yeni Şafak beni Kamışlı'ya göndermiş. Benim niye haberim yok" derken, haberi paylaşan Takvim gazetesinin tweetini alıntılayarak, "İstihbaratçılar; lütfen kandırmayın şunları. Sazan gibi atlayıp rezil oluyorlar sonra" ifadelerini kullandı. 

 

İhsan Eliaçık Adalar'dan video paylaştı

İhsan Eliaçık ise, yurtdışına çıkış yasağı olduğuna atıf yaparak, "Beni oraya nasıl götürdünüz? Yurtdışına çıkabilmem için savcıdan özel izin mi aldınız?" diye sordu. 

Eliaçık ardından bir de video paylaşarak, Kamışlı'ya hiç gitmediğini, Adalar Kitap Fuarı'nda olduğunu söyledi. 

Çandar: Kamışlı'yı hayatımda bir kez uzaktan, Nusaybin'den gördüm

Haberde ismi geçen bir diğer isim olan Cengiz Çandar ise, hayatında hiç Kamışlı'ya gitmediğini ifade ederek, "Yeni Şafak gazetesi bugün manşetinde fotoğrafımı yayımlayarak benim Kamışlı'da bir toplantıda olduğumu bildirmiş. Hayatımda Kamışlı'yı bir kez uzaktan, Nusaybin'den 7 yıl önce görmüştüm. Bugün orada bulunduğumu Yeni Şafak'tan öğrenmiş bulunuyorum" dedi.

Çandar, A Haber'de de yer alan haberi, şu ifadelerle eleştirdi: 

"A Haber de benim 'Türkiye karşıtı terör zirvesi' adını verdiği toplantıda, Suriye'nin Kamışlı şehrinde olduğumu bildirdi. Kamışlı'ya direkt uçuş ile 6 saat uzaktayım ve hayatımda ayağımı basmadım. A Haber beni oraya ışınlamış olmalı. Bu haber kaynağına inananın vay haline. Yazık."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU