Zelenski: Ukrayna ordusu doğuda Rus güçlerinin yeni taarruzuna hazırlanıyor

Zelenski, Rusya'nın birliklerini Ukrayna'nın doğusuna konuşlandırdığını kaydetti

Fotoğraf: Reuters

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, bugün yayınladığı görüntülü mesajında Rus güçlerinin yeni bir saldırıya hazırlandığını söyledi.

Zelenski, Rusya'nın başkent Kiev'e yönelik saldırılarda başarı elde edememesinin ardından birliklerini Ukrayna'nın doğusuna konuşlandırdığını ve Ukrayna ordusunun bu bölgede Moskova'nın başlatması beklenen yeni taarruza hazırlandığını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus birliklerinin Kiev ve Çernigiv'den uzaklaşmaları ile ilgili konuşan Zelenski hareketlerin geri çekilmeden ziyade "Ukrayna'yı savunan birliklerin çabalarının sonucu" olduğunu ifade etti.

Zelenski ayrıca, "Rus birliklerinin Donbas'ta yeni saldırılar gerçekleştirmek üzere bölgede konuşlandığını görüyoruz ve buna hazırlık yapıyoruz" dedi.

Rusya, beşinci haftasına girmiş olan işgalin başlangıcından bu yana başkent Kiev de dahil Ukrayna'nın büyük kentlerinden hiçbirini ele geçiremedi.

Rusya, Salı günü İstanbul'da gerçekleştirilen barış görüşmelerinde karşılıklı güven inşa etmek için Kiev ve Ukrayna'nın doğusunda bulunan Çernigiv kentindeki operasyonlarını azaltma kararı almıştı.

 

Independent Türkçe, Reuters
 

DAHA FAZLA HABER OKU