Aliyev ve Paşinyan yeniden Brüksel'de bir araya gelecek

Liderler, son olarak 14 Aralık 2021'de yine Brüksel'de bir araya gelmişti

Aliyeve ve Paşinyan son olarak 14 Aralık 2021'de yine Brüksel'de bir araya gelmişti / Fotoğraf: AA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile üçlü toplantı için buluşacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AB Konseyince, üç liderin görüşeceği toplantının 6 Nisan'da yapılacağı duyuruldu.

Liderler, son olarak 14 Aralık 2021'de yine Brüksel'de bir araya gelmişti. Michel, Paşinyan ve Aliyev ile önce ayrı ayrı daha sonra üçlü akşam yemeğinde görüşmüştü. Basına kapalı görüşmeler hakkında açıklama yapılmamıştı.

Aliyev ve Paşinyan, daha önce Rusya'nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile üçlü görüşmede bir araya gelmişti.

Avrupa Konseyi makamlarından yapılan açıklamaya göre Avrupa Birliği, iki ülke arasındaki bir dizi soruna çözüm bulmak için ortak çabaları ilerletmek için bugün Brüksel'de Ermenistan ve Azerbaycan'dan üst düzey yetkililerin bir toplantısına ev sahipliği yaptı. Görüşmelerde özellikle, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında 6 Nisan 2022'de Brüksel'de yapılacak toplantının hazırlıkları üzerinde duruldu.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında görüşme

Ermenistan Cumhuriyeti Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan ile Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev arasındaki görüşmeye AB'nin Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Toivo Klaar moderatörlük yaptı.

Haciyev ve Grigoryan arasında ayrı bir ikili görüşmeyi de içeren tartışmalar sırasında, katılımcılar,14 Aralık'taki  liderler toplantısı sırasında varılan mutabakatların bir devamı olarak siyasi ve güvenlikle ilgili durumu ve Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki tüm meseleleri gözden geçirdiler. 

Katılımcılar, 14 Aralık 2021'deki liderler toplantısında gündeme getirilen diğer konuların yanı sıra, tartışmaları sürdürmek için önümüzdeki haftalarda tekrar bir araya gelme konusunda anlaştılar. 

 

AA, Agos

DAHA FAZLA HABER OKU