AK Parti'li Akbaşoğlu: Temmuzda memur ve emeklilerimize bir maaş düzenlemesi yapılacak

Akbaşoğlu, "Enflasyon artı yüzde 6 ilave, bununla beraber bir refah payını da içine alacak şekilde temmuzda memur ve emeklilerimize bir maaş düzenlemesi yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu

20220330_2_52865522_75294369.jpg
Fotoğraf: AA


3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarla ilgili bilgi veren Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

3600 ek göstergeyle ilgili polislerimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, imamlarımız, bu konuyla ilgili geniş spektrumlu çalışma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından yapılıyor. Paydaşlarla beraber iki toplantı gerçekleştirildi, bu çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu, milletvekillerimiz tarafından kanun teklifine dönüştürmek suretiyle Genel Kurulumuza gelecek. Bunun etki analiz çalışmalarının, ilgili bakanlıklarca muhatapları ile beraber müzakereler neticesinde şekillenmesi gerekiyor. Bu manada 3600 ek göstergeyi polislerimize mutlaka vereceğiz. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Bütün bu çalışmalar neticelenecek.

3600 ek gösterge ile beraber sözleşmeli personelimizin durumu ondan sonra ele alınacak. Çalışma takvimimizde belirttiğimiz gibi ondan sonra da EYT'li kardeşlerimizin durumu ele alınacak. Bunların hepsi 2022 yılı içerisinde kamuoyuyla paylaşılacak. Bu konuda Çalışma Bakanlığımız titiz bir çalışma yürütmektedir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"1 Temmuz'da memur ve emeklilerimize bir maaş artışı söz konusu olacak"

Asgari ücrete ek zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin de bilgi veren Akbaşoğlu, "Asgari ücretle ilgili de inşallah değerlendirmeler yapılarak yılın ikinci yarısında, 1 Temmuz'da memur ve emeklilerimize biliyorsunuz bir maaş artışı söz konusu olacak. Hem enflasyon artı yüzde 6 ilave, bununla beraber bir refah payını da içine alacak şekilde temmuzda memur ve emeklilerimize bir maaş düzenlemesi yapılacak" dedi.

Akbaşoğlu, bu bağlamda asgari ücretli çalışanlarla ilgili durumun da ele alınarak değerlendimelerin kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi

Akbaşoğlu ayrıca, "Bu yılın ilk yarısına kadar inşallah 3600 ek gösterge ile ilgili kanuni düzenlemenin de çıkacağını buradan ifade etmek isterim. Her türlü mali düzenlemelere ilişkin hususlar gündemimizdedi" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU