Kraliyet kadınları, Prens Philip'i anma töreninde neden yeşil giydi?

Salı günü Westminster Abbey'de bir anma töreni düzenlendi

(Reuters)

Birleşik Krallık kraliyet ailesinin birkaç üyesi, Prens Philip'in anma törenine zümrüt yeşili kıyafetlerle katıldı.

Kraliçe, Cornwall Düşesi ve Kraliyet Prensesi (mevcut hükümdarın en yaşlı kızına verilen unvan -çn.) 29 Mart Salı günü Westminster Abbey'ye koyu yeşil renkte kıyafetlerle geldi.

Bu sene tahttaki 70. yılını kutlayan hükümdar törene diz altına varan, uçları siyah süslemeli yeşil bir paltoyla katıldı.

Kıyafetinde aksesuar olarak siyah eldivenler, siyah bir el çantası ve küçük inci küpeler yer alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En büyük kızı, Kraliyet Prensesi Anna da siyah bir şapkayla eşleştirdiği, siyah kumaş tokalara sahip yeşil bir palto giydi.

Camilla, gövdesi ve kolları boyunca uzanan siyah detaylara sahip yeşil bir palto elbiseyle geldi. Kıyafetini siyah bir el çantası ve önünde yeşil bir tüy yer alan siyah bir vualet şapkayla eşleştirmişti.

Kıyafetini, Prens Philip'in geçen yılki cenazesinde de taktığı Rifles Broşu olarak bilinen gümüş bir broşla tamamlamıştı.

Üç kadının giydiği yeşilin tonu özel bir öneme sahip ve merhum dük için ince bir övgü. "Edinburgh Yeşili" adı verilen renk Philip'in resmi üniforma rengiydi.

Dükün bu renge olan sevgisi herkesçe biliniyordu, cenazesi sırasında cenaze arabası olarak kullanılan Land Rover (en sevdiği Britanya arabası) yeşil renkteydi ve özel olarak ayarlanmıştı.

Araç dükün kendisi tarafından tasarlanmıştı. Aracın tasarlanma süreci 2003'te Land Rover ve Dük Philip ortaklığında başlamıştı ve Dük, arabanın sembolü olan Belize Yeşili kaportanın askeri Land Rover'lar için kullanılan koyu bronz yeşiliyle değiştirilmesini istemişti.

Anmaya katılan diğer misafirlerden bazıları da Edinburgh Yeşili kıyafetler giymişti; İspanya Prensesi Letizia uzun yeşil bir palto ve uyumlu bir yeşil şapkayla geldi.

Philip'in gençlere yönelik programının hayatı üzerindeki etkisiyle ilgili özel bir övgü konuşması yapan, Edinburgh Dükü Altın Ödülü sahibi Doyin Sonibare de aynı tonu seçmişti.

Cambridge Düşesi yeşil giymemeyi tercih etti ve Alessandra Rich'in tasarladığı yüksek yakalı benekli bir elbise giydi.

Tükenmeden önce 2 bin 225 dolara satılan elbiseyi siyah topuklu ayakkabılar ve siyah bir şapkayla eşleştirmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/royal-family

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU