Dwayne Johnson bacak kası yapma tüyosu verdi

"Kaya" (The Rock) lakaplı aktör sıkı egzersizler yapmasıyla biliniyor

Dwayne Jonhson, ekimde DC'nin en güçlü karakterlerinden biri olan Black Adam rolünde hayranlarının karşısına çıkacak (Instagram/@therock)

Amerikalı eski güreşçi ve aktör Dwayne Johnson, Instagram'da bacak egzersizi öncesi yediklerini paylaştı. Disiplinli antrenman yapmasıyla ve sağlığına çok dikkat etmesiyle bilinen "Kaya" (The Rock) lakaplı aktör formunu korumak için uyguladığı reçeteleri sık sık takipçilerine veriyor.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

49 yaşındaki eski sporcu zorlu bacak antrenmanı öncesinde karbonhidrat, yağ ve şeker yüklü bir öğün tercih ettiğini söyledi. Aktörün öğününde şu besinler vardı: Bonfile, yumurta beyazı, yulaf ezmesi, papaya, fıstık ezmesiyle reçel sürülmüş çörek ve enerji içeceği. 

Johnson'ın antrenmanıysa bacak kaslarını esnetme, kasların gelişmesi için ağırlık kaldırma ve squad gibi egzersizleri içeriyordu.

Kasım 2021'de Delish'e verdiği röportajda Johnson kaslı fiziğini korumak için genellikle günde 6 bin kalori tükettiğini söylemişti. 

 

 

Black Adam adlı filmi 21 Ekim'de vizyona girecek aktör öğününe eklediği karbonhidrat, yağ ve şekerin antrenmanını optimize ettiğini belirtmişti.  

Connecticut Üniversitesi'nde beslenme bilimleri üzerine çalışan Nancy Rodiriguez de Insider'a antrenmandan önce protein tüketmenin vücut geliştirmede ve kas iyileşmesinde etkili olduğunu ifade etmişti.  

 

 

Vücudunu nasıl çalıştırdığını sosyal medyada sık sık sergileyen aktör şubatta katıldığı Super Bowl turnuvası için yaptığı hazırlıkları paylaşmıştı. 

Aktörün uzun süre sağlıklı beslendikten sonra verdiği ziyafetler de meşhur. Johnson geçen yıl kasımda 150 gün boyunca sağlıklı beslendikten sonra 12 pankek, 4 pizza ve 21 browni yediğini söyleyerek takipçilerini şoke etmişti. 

 

Independent Türkçe, Insider, Delish

DAHA FAZLA HABER OKU