Koreli doktor henüz Kovid geçirmemiş kişilerin muhtemelen hiç arkadaşı olmadığını söyledi

Doktor gelen tepkilerin ardından yorumlarını sildi

Güney Kore'nin hastalık kontrol ajansı, ülkenin Omicron varyantının başı çektiği yeni Kovid dalgasının etkisinde olduğunu açıkladı (AP)

Güney Koreli bir doktor, henüz Kovid-19'a yakalanmamış kişilerin muhtemelen hiç arkadaşı olmadığını öne sürdükten sonra tepkilerle karşılaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kore Aşı Derneği Başkan Yardımcısı Ma Sang-hyuk, Facebook'ta "Henüz Kovid-19'a yakalanmamış yetişkinlerin kişilerarası sorunları vardır" yazdı.

İddiaya göre doktor, gelen tepkilerin ardından 16 Mart'taki paylaşımını silip söz konusu yorumu sadece mecazen yaptığını ve yanlış anlaşılma olduğunu söyledi.

Güney Kore haber sitesi Daily'e verdiği röportajda Sang-hyuk şöyle dedi:

Yorumlarım bölgede doğrulanmış vaka oranının fazla olduğu şu durumda virüsten kaçınmanın herkes için ne kadar zor olduğunu vurguluyordu.
 

a8c81669-7f40-4c08-9dd3-f05b7c924c67.jpg
Incheon şehrindeki Incheon Uluslararası Havalimanı'na gelip Kovid-19 test merkezine girmek üzere olan bir yolcu (AP)


Doktorun bu ifadeleri kullandığı gün Güney Kore'de 400 bin 741 yeni Kovid vakası kaydedilirken, Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KCDA) da Omicron varyantının rekor kıran bir enfeksiyon dalgasına yol açtığı uyarısında bulundu.

Rakamlara rağmen hükümet, sosyal mesafe kısıtlamalarının neredeyse tamamını kaldıran planları gelecek gün ve haftalarda da gözden geçireceğine dair hiçbir belirti göstermezken, kamuoyu da bu hamleleri destekliyor gibi görünüyor.

KDCA, ülkede yaşayan 52 milyon kişinin yaklaşık yüzde 63'ünün takviye dozunu yaptırdığını, nüfusun yüzde 86,6'sınınsa tamamen aşılandığını belirtiyor.
 

cbd792b6-2343-44d6-b389-9fa207705955.jpg
Seul'deki aşı merkezinde halk, Pfizer-BioNTech Kovid-19 koronavirüs aşısının ilk dozunu oluyor (AP)


Sağlık bakanlığı yetkilisi Son Young-rae, geçen yıl boyunca ülkede kaydedilen yaklaşık 141 bin Omicron vakasını kapsayan hükümet analizinin, takviye aşısını yaptıran 60 yaşın altındaki kişiler arasında ölüm olmadığını gösterdiğini söyledi. Kovid'in mevsimsel grip gibi muamele görebileceğini de sözlerine ekledi.

Young-rae bir brifingde, "Bunun Kovid'e yönelik eylemlerimiz için son büyük kriz olabileceğini düşünüyoruz ve bu krizi aşarsak normal hayatlarımıza daha da yaklaşmış olacağız" dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU