İrpin'den tahliye edilen Ukraynalı kadın 24 köpeği de yanında getirdi

Tahliye edilirken evindeki 12 köpeğini ve başkalarına ait 12 köpeği de yanına aldığını aktaran Nazarova, köpeklere Kiev'de ilgili kurumlardan destek almayı umduğunu söyledi

Rusya'nın 24 Şubat'ta saldırı başlattığı Ukrayna'nın İrpin kentinden ağır çatışmalar arasında tahliye edilen Tamara Nazarova, 12'si kendisine ait 24 köpeği de beraberinde başkent Kiev'e getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kiev'in Sviatoşinski semtinde kurulan çadırda kalan Nazarova, AA muhabirine, Rusya'nın saldırıları sonucu evlerinden ayrıldıklarını söyledi.

Yaşadıkları iki katlı evin hava saldırılarıyla kısmen yıkıldığını belirten Nazarova, eşiyle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını anlattı.

irpin.jpg
Tamara Nazarova, 24 köpeği kendilerinin tahliye edildiği araçla taşıdı / Fotoğraf: AA

 

Tahliye edilirken evindeki 12 köpeğini ve başkalarına ait 12 köpeği de yanına aldığını aktaran Nazarova, köpeklere Kiev'de ilgili kurumlardan destek almayı umduğunu dile getirdi.

Kocasının İrpin'den başka bir araçla getirildiği bilgisini veren Nazarova, "Kocam yolda, şimdi onu bekliyorum. Çocuklar ve iki torunumuz yurt dışına gönderildi" dedi.

kokpekler.jpg
Nazarova, Kiev'e ulaştırdıı köpeklerle yerde yuvarlanarak oynadı / Fotoğraf: AA

 

Nazarova, çatışmaların ortasındaki İrpin'in artık güvenli bir yer olmadığını ifade etti.

Rusya-Ukrayna savaşının sıcak noktalarından başkent Kiev yakınındaki İrpin kentinde yaşayan sivillerin tahliyesi de bir yandan devam ediyor.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU