İmamoğlu'ndan "suikast" iddiasına ilişin açıklama: Zatı muhteremleri bu konuyla ilgili azami ilgiyi göstermeye davet ediyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 80'e yakın müfettiş gönderip her odada teftiş yapacağım diye ilgi gösteren zatı muhteremleri bu konuyla ilgili de azami ilgiyi göstermeye davet ediyorum" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kiptaş Beylikdüzü Kırlangıç Evler kentsel dönüşüm projesinin temel atım töreni sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Kendisine yönelik suikast mektubuna ilişkin konuşan İmamoğlu "Bu tür hamleler olur olmaz, yazılır çizilir. Birileri bu işi ihbar eder ya da itiraf eder. Şahsen benim beklentim bu işle yetkili, ilgili olan kurum ve kuruluşların gerekli zaman diliminde siyasilere gereken açıklamaları ilgiyle itinayla yapmaları ve iş birliği içinde olmalarıdır. Bunu temenni ediyoruz. Yoksa biz görevimizin başındayız. Bunlar olur olacaktır da Türkiye'mizde bu tür konular geçmişte de olmuştur. Ama biz tam irademizle, gücümüzle kaygısız bir biçimde işimize devam ediyoruz. Aynı zamanda da tabii yetkililerin, ilgililerin görevlerini iyi yapmalarını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu'yu hedef aldı

İmamoğlu "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 80'e yakın müfettiş gönderip her odada teftiş yapacağım diye ilgi gösteren zatı muhteremleri bu konuyla ilgili de azami ilgiyi göstermeye davet ediyorum" dedi.

Danıştay davası sanığı Osman Yıldırım'ın ihbar mektubunda mobese görüntülerine yaptığı atıfa ilişkin de açıklamada bulunan İmamoğlu şunları kaydetti:

Bu mektubu yazan kişinin söyledikleri beni ilgilendirmiyor. Mobese meselesi ciddi bir meseledir, özel yaşama müdahaledir. Bunu bize yaşatan kurum yetkilileri bakandan başlamak üzere aşağıya doğru tek bir yazımıza, tek bir soruşturmamıza cevap vermemiştir. Ama bu konudan asla vazgeçmeyeceğiz. Hukuki takibimiz devam etmektedir.

İmamoğlu'na suikast iddiası

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu dünkü köşesinde Danıştay saldırısı faillerinden Osman Yıldırım'ın İBB Başkanı İmamoğlu'na suikast düzenleneceğini ileri sürdüğü mektubunu köşesine taşımıştı.

Terkoğlu'nun aktardığına göre mektupta şu ifadeler yer alıyordu

Kendi yaptıkları, Türkiye’nin 11 Eylül’ü olan Danıştay katliamının kayıtlarını, MOBESE kayıtlarını imha ederken, 27 Ocak 2022 tarihli yemek yeme kayıtlarınızı gösteren MOBESE kayıtlarını basın ve medyaya bile isteye servis etmeleri, zatı alinize yapılmış bir tehdittir, gözdağıdır. Ve bir sonraki aşamaları şahsınıza suikast yapacaklardır.
 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU