Erkan Baş'tan "Furkan Vakfı" açıklaması: İktidarı eleştiriyorsanız iktidarın polisleri vatandaşlara her türlü müdahaleyi yapmayı kendisinde bir hak olarak görüyor

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Görüşü, düşüncesi ne olursa olsun anayasal haklarını kullanmak isteyen yurttaşlara karşı İçişleri Bakanlığının da hükümetin de devletin de polisin de herkesin sorumlulukları belirlenmiştir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş,  Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ekonomiyle ilgili hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını, ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşların böbreklerini satılığa çıkardığını, asgari ücretin fiyat artışları karşısında eridiğini, her taraftan su alan geminin batmaya doğru gittiğini ileri sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adana'da Furkan Vakfı üyelerinin yaptığı eylemlere karış polisin müdahalesini anımsatan Baş, ortaya çıkan görüntülerin iktidarın çürüdüğünün bir göstergesi olduğunu savundu.

"Vatandaşların keyfi bir şekilde sokakta şiddete ve işkenceye maruz kalmaları kabul edilemez"

Hükümetin tepkileri frenlemek ve halkı tehdit etmek üzere yargı sopasını kullandığını iddia eden Baş, "Eğer bu iktidardan değilseniz, iktidarı eleştiriyorsanız iktidarın polisleri vatandaşlara her türlü müdahaleyi yapmayı kendisinde bir hak olarak görüyor. Sonra kamuoyu tepkisi oluşunca da 'iki polise soruşturma açtık' deyip kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Görüşü, düşüncesi ne olursa olsun anayasal haklarını kullanmak isteyen yurttaşlara karşı İçişleri Bakanlığının da hükümetin de devletin de polisin de herkesin sorumlulukları belirlenmiştir. Vatandaşların keyfi bir şekilde sokakta şiddete ve işkenceye maruz kalmaları kabul edilemez" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Adana’da Furkan Vakfı üyeleri bir süredir tutuklu olan ve haklarında henüz iddianame hazırlanmayan 8 gönüllüsü için yürüyüş yapmak istemiş ancak polisin sert müdahalesi ile karşılaşmışlardı.

Polisin çok sayıda eylemciye sık sık joplarla vurduğu da görüntülere yansımıştı. 

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU