Melih Gökçek'e belediyeye ait kamera sistemini özel mülküne kurdurduğu gerekçesiyle ihtarname gönderildi

ANFA Güvenlik Hizmetleri firması, kamera sistemlerinin 3 gün içinde iade edilmemesi halinde yasal işlem başlatacağını duyurdu

Melih Gökçek, söz konusu kamera sisteminin kendisine ait olmadığını ve lojmanda kurulu olduğunu belirtti

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA Güvenlik Hizmetleri, eski belediye başkanı Melih Gökçek’e, özel konutuna izinsiz güvenlik kamerası kurdurduğu gerekçesiyle ihtarname gönderdi.

CHP Genel Başkan Danışmanı Deniz Demir, ihtarnameyi Twitter hesabından paylaştı.

 

İhtarnamede belediyeye ait olan ve Dikmen Vadisi’ni izleyen güvenlik kamerası sisteminin iade edilmesi isteniyor. 3 gün içinde söz konusu sistemi iade edilmemesi durumunda Gökçek hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA Güvenlik Hizmetleri ve Sistemleri’nin 3 Temmuz 2019 tarihli ihtarnamede belediyeye bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın talebi ve oluru olmaksızın, Gökçek’in şahsi konutuna şirketin demirbaş listesinde kayıtlı kamera kayıt ve kontrol sistemi kurulduğu ve bu kameraların Dikmen Vadisi’nin birçok alanını gördüğü belirtiliyor.

“Kişisel verilerin korunması kanununa aykırı”

Kayıt sisteminin kanuna aykırı bir kişisel amaçlı kurulduğu kaydedilirken, mevzuata göre bu sistemlerin şirkete ait güvenlik kulübesine kurulması gerektiği ifadesi yer aldı.

Dikmen Vadisi’ni görüntülü ve sesli şekilde 24 saat süre ile kayda almasının TCK’da “Özel Hayata ve Hayatın Gizli Alanına Karşı Suçlar” ve “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu”na aykırı olduğu kaydedildi.

ANFA, kamera, hard disk, ağ kablosu, güç kaynağı ve teleskopik kamera direklerinin 3 gün içinde belediyeye iade edilmemesi durumunda yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

Melih Gökçek: Kamera sistemi bana ait değil

Söz konusu ihtarnameyle ilgili Twitter’dan açıklama yapan Gökçek, kameraların kendisine ait olmadığını, ayrıca bütün Dikmen Vadisi’ni değil sadece bina ve bina kenarlarını gördüğünü yazdı.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU