Ukrayna ordusu, Rus tankının patlatıldığı görüntüyü paylaştı

"Rus istilacılar, oyun bitti!"

24 Şubat'ta başlayan Rusya - Ukrayna savaşı bütün şiddetiyle sürerken, çatışma bölgelerinden görüntüler gelmeye devam ediyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, bir Rus tankının imha edilmesine dair drone görüntüleri paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna ordusunun Twitter hesabından dün paylaşılan videoda, hareket halindeki bir tank görünüyor. Tank daha sonra bir füzenin isabet etmesi veya mayının patlaması sonucunda havaya uçuyor. Bunun ardından çevreyi büyük bir duman bulutu kaplarken tanktan alevler yükseliyor.

Video, Ukrayna ordusunun hesabından şu ifadelerle paylaşıldı:

Rus istilacılar, oyun bitti! Biz kazanacağız. Yaşasın Ukrayna.

Videonun arka planında İsveçli power metal grubu Sabaton'ın, II. Dünya Savaşı'ndaki Normandiya Çıkarması'nı konu alan Primo Victoria adlı şarkısı kullanıldı.
 


Bölgeden daha önce de Rus ordusuna düzenlenen saldırıların görüntüleri paylaşılmıştı. Bu videolardan birinde, Mariupol'deki üç zırhlı araca roket atıldığı görülüyor.

Ukrayna ordusunun paylaştığı bir videodaysa, ülkenin güneyindeki Mıkolayiv'de kurulan Rus komuta merkezi, Türkiye'den satın alınan Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarıyla vuruluyor.
 


Rus kuvvetlerine yönelik saldırılarda kaç kişinin hayatını kaybettiği bilinmiyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı bugün 21. gününe girdi. Birleşmiş Milletler (BM) dün yaptığı açıklamada, savaşın ilk 20 gününde Ukrayna'dan kaçan sivillerin sayısının 3 milyonu geçtiğini bildirdi. 

BM açıklamasında ülkede en az 691 sivilin öldüğü, en az 1143 sivilin yaralandığını bilgisi de verildi. Yoğun çatışmalar ve raporların geç gelmesi sebebiyle, güncel sayının çok daha yüksek olduğu düşünülüyor.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, Reuters, Euronews

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU