Sabah yazarı: Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü gelir mi?

"Eğer Rusya ile Ukrayna arasındaki barışın ilk umut verici ışıklarının görüldüğü Antalya görüşmeleri sonucunda Üçüncü Dünya Savaşı önlenmiş olursa, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl Nobel Barış Ödülü'nün en güçlü adayı olur"

Fotoğraf: AA

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Rusya Ukrayna savaşı konusundaki adımları sonucunda Nobel Barış Ödülü’ne en güçlü adaylardan birisi olabileceğini” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugünkü köşe yazısında Türkiye’de düzenlenen diplomasi forumu için “Gerektiğinde savaşın da en şereflisini yaparız, barışın da... Bunu bir kez daha Antalya'da kanıtladık” diyen Aytuğ, şunları yazdı:

Türkiye'nin dünya barışı adına ne denli önemli bir ülke olduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne kadar doğru bir diplomatik strateji yürüttüğü geçen hafta tüm açıklığıyla ortaya çıktı. Dünya liderleri Erdoğan ile görüşmek için kapımızda kuyruk oldu. Eğer Rusya ile Ukrayna arasındaki barışın ilk umut verici ışıklarının görüldüğü Antalya görüşmeleri sonucunda Üçüncü Dünya Savaşı önlenmiş olursa, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl Nobel Barış Ödülü'nün en güçlü adayı olur.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU