Ukrayna: Mariupol'de 2 bin 500 sivil öldü, Ruslar şehri yeryüzünden silmek istiyor

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başdanışmanı Arestoviç, "Ukrayna ordusunun Rusların saldırılarını engelledi" diye konuştu

Fotoğraf: Reuters

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başdanışmanı Oleksiy Arestoviç, Rus ordusunun Mariupol kentine yönelik saldırılarında 2 bin 500'den fazla sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arestoviç, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Mariupol'da gerginliğin sürdüğünü, Ukrayna ordusunun Rusların saldırılarını engellediğini söyledi.

Şehri ele geçiremeyen Rus güçlerinin sivil yapıları hedef aldığını vurgulayan Arestoviç, "Ruslar şehri yeryüzünden silmek istiyor. Yerel yöneticilerin resmi rakamlarına göre 2 bin 500'den fazla sivil hayatını kaybetti" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da dün yaptığı açıklamada Mariupol'deki camide Türk vatandaşlarının mahsur kalması ile ilgili "Dün caminin bombalandığına dair bir haber çıktı. Daha sonra caminin imamı bunu doğrulamadı. Camide şu anda bir hasar yok" ifadelerini kullanmıştı.

"Küresel limanların Rus gemilerine kapatılmasını talep ediyoruz"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya'ya karşı yaptırımların dördüncü turunda küresel limanların Rus gemilerine kapatılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Kuleba Rusya'ya yönelik yaptırımların artırılması gerektiğini söyledi ve Rusya'da faaliyetlerini sürdüren uluslararası şirketlerin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

 

AA, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU