Polis doktorlara izin vermedi: 89 yaşındaki profesör yere düştü

Prof. Erdinç Köksal kendisine ve meslektaşlarına müdahale eden polislere "Annenizi babanızı tedavi ettik biz" diye seslendi

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmak isteyen İstanbul Tabip Odası üyeleri polis tarafından engellendi.

İstanbul Tabip Odası, bugün saat 11.00’da Taksim Meydanı'na çelenk bırakmak istedi. Doktorlara izin vermeyen polis müdahalesinin ardından arbede çıktı.

Arbede esnasında "Annenizi babanızı tedavi ettik biz, yapmayın Allah aşkına" diyen 89 yaşındaki Profesör Erdinç Köksal yere düştü.

İstanbul Tabip Odası Sekreteri Osman Küçükosmanoğlu yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

14 Mart'ın 102. yıl dönümünde her yıl yaptığımız gibi taleplerimizi dile getirip çelenk koymak istedik. Bize 'Çelenk koyabilirsiniz ancak açıklama yapamazsınız' dediler. Engellemelerle karşılaştığımız bu polis barikatı önüne çelenklerimizi bırakıyoruz.

TTB ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) çağrısıyla sağlık emekçileri 14 Mart Tıp Bayramı'nda iki gün iş bırakma eylemi yapıyor.

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde de doktorlar ve diğer sağlık emekçileri ekonomik haklar, özlük haklar, etkin bir sağlıkta şiddet yakası, çalışma koşullarına dair iyileştirmeler, 5 dakika muayene dayatmasının sonlandırılması, tıp fakültelerindeki eğitimin niteliğinin artırılması gibi taleplerini dile getirmek için hastane içinde yürüdü.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU