Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Mariupol'de 12 günde 1582 sivil öldü; ölenler, toplu mezarlara gömüldü

Kuleba, Rusya'nın kente insani yardımları da engellediğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rus ordusunun Mariupol kentine yönelik saldırılarında 12 günde 1582 sivilin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kuleba, Twitter hesabından, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki durumla ilgili bilgi paylaştı.

Rus askeri birliklerinin Mariupol'ü kuşattığını ve buradaki sivilleri bombaladığını belirten Kuleba, "Kuşatılmış Mariupol'de şu anda gezegendeki en kötü insani felaket yaşanıyor. 12 günde 1582 kişi öldü. Ölenler, toplu mezarlara gömüldü" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın kente insani yardımları da engellediğine dikkati çeken Kuleba, bunun durdurulması için uçaklara ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği: 86 Türk sığınakta

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Rusya bombardımanının devam ettiği Mariupol kentinde 86 Türk'ün camiye ait bir sığınakta saklandığını belirtmişti.

Reuters'ta yer alan habere göre, büyükelçilikten yerel yönetimi kaynak göstererek yaptığı açıklamada, "Şu an oradaki caminin bulunduğu arazinin sığınağında 34'ü çocuk olmak üzere toplam 86 Türk vatandaşı saklanıyor. Ve tam şu anda Rus ordusu, Şıroka Balka köyünden cami de dahil şehri hedef alarak bombardımana devam ediyor. Bombardıman sabah 6'dan beri durmadan devam ediyor" denilmişti.

Türkiye, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası, ülkedeki Türk vatandaşlarını tren ve otobüsler ile tahliye ediyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamasına göre, 14 bine yakın vatandaş tahliye edildi.

Rusya ve Ukrayna Mariupol'den insani koridor açılması konusunda bu hafta Antalya'da da görüşmüş ancak anlaşma sağlayamamışlardı.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU