AP'nin İrlandalı sosyalist üyesi Daly'den Batı'ya "ikiyüzlülük" eleştirisi: "Afganlardan Avrupalı olmadıkları için mi bahsedilmiyor?"

AP'nin Rusya'yı kınayan kararına ret oyu veren Clare Daly'nin odasının kapısına gamalı haç etiketi yapıştırıldı

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Clare Daly, Rusya - Ukrayna savaşına dair konuşmasında Afganistan'daki insani krizin gölgede bırakılmasını eleştirdi.

AP'de Sol-GUE/NGL grubundan 54 yaşındaki İrlandalı parlamenter Daly, 7 Mart'taki kurul toplantısı konuşmasında Batılı medya kuruluşlarını ve siyasetçileri, Ukrayna'daki krize gösterdikleri hassasiyet ve tepkiyi Afganistan'daki duruma karşı göstermedikleri için eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İrlanda'daki solcu Independents 4 Change partisinden Daly, konuşmasında Afganların insani krizinin neden masaya yatırılmadığını sorgulayarak, "Bundan hiçbir şekilde bahsedilmiyor. Ne burada ne de başka bir yerde … Tenlerinin renginden ötürü mü? Beyaz olmadıklarından mı? Avrupalı olmadıkları için mi?... Yoksa ülkelerinin zenginliklerinden mahrum bırakılması kararı bir Rus lider yerine despotik bir ABD Başkanı tarafından verildiği için mi?" ifadelerini kullandı.

AP'de 1 Mart'ta düzenlenen toplantıda Rusya'nın istilasını kınayan ve Ukrayna yönetimine destek veren karar tasarısı, 637 "Evet", 13 "Hayır" ve 26 çekimser oyla kabul edilmişti.

Daly ve aynı partiden Mick Wallace ise olumsuz oy kullanmıştı. Bunun ardından 8 Mart'ta Daly ve Wallace'ın Strazburg'daki ofislerinin kapısına kimliği belirsiz kişiler tarafından Nazi sembolü gamalı haç etiketi yapıştırılmış, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

"Zalimce tehdit edildiklerini" söyleyen Daly ise parlamentodaki kararlarının arkasında durduklarını yinelemişti.

Daly, 14 Şubat'ta yaptığı bir başka konuşmada da ABD Başkanı Joe Biden hükümetinin Taliban kontrolündeki Afganistan'ın malvarlığını dondurmasına Avrupa Birliği'nin ses çıkarmamasını eleştirmişti.
 


İrlandalı parlamenter, "ABD bankalarında Afganistan halkına ait 7 milyar euro var. Acil toplantı yok. Yüksek Temsilci'den hiçbir açıklama yok. Uluslararası hukuka uyulması için herhangi bir talep yok. Bu sömürgeci haydutluk eylemi hakkında yorum bile yok" demişti.



Independent Türkçe, Irish Examiner, Photo News 247, Newsweek

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU