Yunan Adası Küçük Çuha’ya yerleşecek ailelere ayda 500 euro verilecek

Adada şu anda sadece 24 kişi yaşıyor

Küçük Çuha Adası'nda şu anda sadece 24 kişi yaşıyor. Fotoğraf: The Independent 

Yunanistan’ın güneyindeki Küçük Çuha Adası’nın nüfusunu artırmak için adaya yerleşecek ailelere aylık 500 euro (yaklaşık 3 bin TL) verilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Girit Adası'yla Çuha Adası arasında bulunan Küçük Çuha Adası’nda nüfus yaz aylarında biraz artsa da halihazırdaki yerleşik kişi sayısı sadece 24.

Burayı “en küçük, modernleşmemiş ve az sayıda kişinin yaşadığı Yunan Adaları’ndan biri” diye tanımlayan adanın turizm tanıtım sitesi, adadaki yiyecek alışverişi imkanlarıyla kaynakların "sınırlı sayıda" olduğunu belirtti. 

 

ada1.png
Küçük Çuha Adası Girit Adası ile Çuha Adası arasında bulunuyor. Görsel: Google Haritalar

 

Atina’dan 45 dakikalık uçak yolculuğuyla ulaşılabilen ve sadece 52 bin metrekare büyüklüğündeki ada çok az sayıda konaklama imkanı sunuyor.

Adanın yönetim ve idaresini de yerel konsey yürütüyor.

Adanın Belediye Başkanı Andreas Charchalakis Yunan sitesi iefimerida.gr’ye yaptığı açıklamada “Adamız çok güzeldir ancak kış ayları zorlu geçer. Burayı canlandıracak aileler arıyoruz. Birkaç gün önce buraya Küçük Çuha’lı 3 çocuklu bir aile yerleşti ve buraları hareketlendirdi. Adayı canlandıracak ve çocuk sesleriyle dolduracak üç büyük aileye daha ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

 

Daha önce de nüfusu artırmak için bölgeye yerleşeceklere para ödemek isteyen  Avrupa köyleri olmuştu.

Bu yıl başında birkaç İtalyan köyü’nde renovasyona ihtiyaç duyan evler 1 euro’ya (yaklaşık 6 TL) satışa sunulmuştu. Bunlar arasında İtalya'nın güneyindeki Campania’nın Zungoli kasabası ile Sicilya’daki Mussomeli kasabası da bulunuyordu.

Yetkililer bu tür projelerle çok popüler olmayan İtalyan köylerini canlandırmak ve buralara yeniden insan çekmeyi hedeflemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU