Milli Gazete yazarı: Kimsin ulan sen

"Birbirlerinin kusurlarını örtmeleri gerekenler birbirlerinin kusurlarını açığa vurmakta adeta birbirleriyle yarışıyorlar"

Fotoğraf: ensonhaber.com

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler’in ensonhaber.com isimli siteye açtığı davayı köşesine taşıdı.

Turgay Güler, geçen aylarda katıldığı CNN Türk programında “Topluma kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendisi üretecek” şeklinde bir ifade kullanmıştı. ensonhaber.com isimli site, bu ifadeleri eleştirel bir şekilde haberleştirmişti. Güler’in siteye tazminat dava açtığı öğrenildi. Haber sitesi davayı “Affınıza sığınarak bu hadsize haddini bildirmek istiyoruz. Kimsin ulan sen osuruktan bir mevzuya bize tazminat davası açıyorsun” başlığıyla haberleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeki Ceyhan, "Kimsin ulan sen" başlıklı bugünkü köşe yazısında isim vermeden bu konuya değindi. Ceyhan’ın yazısı şöyle:

Yıllardır kendilerine muhalif olanlara “çirkin kelimelerle” hitapta bulunmayı adet haline getiren yandaşlar, şimdi de birbirlerine aynı şekilde hitap etmeye başladılar! İçlerinden biri espri anlayışını(!) eleştiren yandaşlarını mahkemeye veriyor, mahkemeye verilenler ise yandaşlarına “kimsin ulan sen” diye hitap etmekte bir beis görmüyorlar. Ve bunun adını da “hadsize had bildirme” olarak koyuyorlar! Yandaşlar arasındaki bu kavga bize “keskin sirke küpüne zarar verir” atasözünü hatırlatıyor. Yıllardır kucaklaşma yerine kutuplaştırmayı ve kamplaştırmayı tercih edenler buna öylesine alışmış olmalılar ki artık aralarındaki anlaşmazlık konularında aynı yöntemi tercih ediyorlar. Dün, “Beraber yürüdük biz bu yollarda” diye şarkı söyleyenler, bugün birbirlerinin hatırını(!) “kimsin ulan sen” diye soruyorlar.

Evet, uzun bir süredir aralarında “hasbi-hesabi” tartışması yapanların artık tartışmanın boyutunu daha da genişletip birbirlerine doğrudan doğruya hakaret etmeye başladıkları görülüyor. Bu tür tartışmaları yapanların iktidar partisi tabanına yol gösterecek, onları bilgilendirecek medya takımının içinde yer alıyor olması da ayrıca dikkat çekici! Üst kattakiler böyle yaparsa tabanda bulunanlar arasında neler yaşanmaz? İktidar partisi mensupları arasındaki anlaşmazlık konuları giderek dallanıp budaklanıyor ve iyiden iyiye içinden çıkılamaz bir hale bürünüyor. İnsanların birbirlerine tahammülleri yok! İnsanların birbirlerine karşı hoşgörüleri yok! Birbirlerinin kusurlarını örtmeleri gerekenler birbirlerinin kusurlarını açığa vurmakta adeta birbirleriyle yarışıyorlar.

Ortaya çıkan bu tablo karşısında iktidar partisi yönetimine çok iş düştüğüne inanıyoruz. Böylesine ağız dalaşlarının daha ileri boyutlara taşınmaması için mutlaka bir şeyler yapmaları ve birbirlerine düşman muamelesi yapanlara dur demeleri gerekiyor. Ve de izledikleri kamplaştırıcı ve kutuplaştırıcı politikaları da bir kez daha gözden geçirmelerinde fayda var. Çünkü muhalefete yönelik bu politikalar kendi tabanlarını da etkilemiş durumda! Tabandakiler çok çirkin ifadelerle birbirlerine hitap eder hale gelmiş bulunuyor.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU