Kourtney Kardashian gibi seks orucuna girmenin faydaları

42 yaşındaki KUWTK yıldızı yakın zamanda nişanlısı Travis Barker'la seks orucuna girdiklerini açıklamıştı

(AFP)

Partnerinizle "seks orucuna" girme fikri ters tepecek gibi görünebilir fakat bazılarına göre bu, ilişkiniz için çok faydalı olabilir.

En azından geçenlerde Bustle'a verdiği röportajda Kourtney Kardashian böyle dedi.

42 yaşındaki yıldız dergiye daha önce nişanlısı Travis Barker'la Ayurveda arınmasına katıldığını ve arınmanın unsurlarından birinin seks orucu adlı süreç olduğunu söyledi.

Seks orucu tam da düşündüğünüz şey: Partnerinizle uzunca bir süre seks yapmaktan bilerek imtina etmek.

Barker'la orucunun faydalarını açıklayan Kardashian, dergiye "Aman Tanrım, çılgıncaydı" dedi ve ekledi:

Ama aslında her şeyi daha iyi kıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Keeping Up with the Kardashians reality şovunun yıldızı "Mesela kafein alamıyorsanız ilk matcha çayınızı içtiğinizde, çok iyi geliyor" diye ekledi.

Seks orucu kavramı bazılarına yabancı gelebilir fakat ilişki danışmanları yakınlık kurmada zorlanan çiftlere seks orucuna girmeyi önerebiliyor.

Flört psikoloğu Dr. Madeleine Mason Roantree "Seks orucu çiftlerin birbirlerine duyduğu tutkuyu yeniden alevlendirmenin yolu olabilir" diyor.

İronik bir şekilde özellikle cinsel hayatı olmayan çiftlerde işe yarayabiliyor.

İşin püf noktası iki tarafın da perhiz fikrine katılmasında yatıyor.

Üç yıldır evli olduğu eşiyle düzenli perhiz dönemleri takip ettiklerini açıklayan 31 yaşındaki Jack* için bir çeşit seks orucu işe yaradı.

Hafta boyunca ayrı yatak odalarında uyumalarından ve hafta sonunda tekrar bir araya gelmelerinden oluşan rutinlerinden bahsederken Jack "Bizim için tamamen dönüştürücü oldu" dedi.

Bu, yoğun iş gecelerinde (veya sadece hava sıcakken veya biriniz geç saatlere kadar çalıştığında) harika bir gece uykusu çekmenizi ve ertesi gün kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor.

Böylece, daha fazla enerjiniz olduğu için 'birlikte' geçirdiğiniz gecelerde birbiriniz için daha uyanık oluyorsunuz. Ayrıca biriyle aynı yatağı paylaşmak, birinin yanında yattığını hissetmek tekrar heyecan verici hale geliyor.

Jack bunu "5:2 diyeti ama birlikte uyumak için" diye tanımlıyor ve birlikte evden çalışan çiftler için özellikle yararlı olabileceğini ekliyor.

Her ikiniz de hafta boyunca birbirinize ayak bağı olabilirsiniz ve birbiriniz için duyduğunuz heyecanı kaybedebilirsiniz.

Her gece aynı yatağı paylaşmamak bu heyecanı geri getiriyor.

Mason bunun psikolojik bir açıklaması olduğunu söylüyor. "Böyle bir şeyin yasaklanması bir elektrik düğmesini açıp kapatmak gibi" diye açıklıyor.

Bir süre sonra çiftler izin verilmeyen şeyi giderek daha fazla istediklerini fark edecek.

Mason, çiftlerin oruçtan mümkün olan en fazla yararı sağlayabilmek için uygulayabilecekleri ilave egzersizler olduğunu ekliyor.

Bu çiftler için 'duyu odağı' denen bir egzersiz tavsiye ediyorum. Bu egzersiz, çiftlerin hafta içinde belli bir süre, yaklaşık 1 saat kadar, sırayla birbirlerine şehvetli davranmasını gerektiriyor.

Öncelikle öpüşmeden ya da cinsel ilişkiye girmeden erojen olmayan bölgelere dokunmaya çalışın. Sonra birkaç haftaya yayarak erojen bölgeleri de kapsayacak şekilde birbirinize gitgide daha çok dokunun ve nihayetinde cinsel ilişkiye girin.

Egzersiz seviyelere ayrılıyor ve çiftler birkaç hafta içinde bu seviyelerde yavaş yavaş ilerleme kaydediyor. Ana fikirse taraflar arasındaki iletişimi artırmak. Kendilerinin ve partnerlerinin hangi dokunuşları tercih ettiğini ve onlara neyin iyi hissettirdiğini öğreniyorlar.

Mason bunun sadece çiftlerin birbirine duyduğu yakınlığı geliştirmekle kalmadığını, aynı zamanda ereksiyon bozukluğu ve vajinismustan libido düşüklüğü ve keyifsizliğe kadar birden fazla cinsel soruna yardım edebileceğini söylüyor. Ayrıca yüksek cinsel dürtüyü yeniden dengeleyebilir.

"Bence her çiftin deneyebileceği sağlıklı bir şey" diye ekliyor.

İnsanlar yanlarında kullanma kılavuzuyla gelmez. Duyu odağı, çiftlerin birbirleri hakkında bilgi edinmeleri ve cinsel repertuarlarını genişletmeleri için harika bir yol.

*İsim değiştirilmiştir



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU