Pornhub'taki Ukraynalı ve Rus içerik üreticileri savaşı protesto ediyor

Ukraynalılar Rus işgaline yönelik videolar paylaşırken savaşı Ruslar da protesto etti

Pornhub'da Rus veya Ukraynalı olmayıp savaşa karşı fikir belirten diğer ülkelerden kullanıcılar da var (AFP)

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş porno sitesi Pornhub'a da sıçradı. Platformun Rus ve Ukraynalı içerik üreticileri artık çatışmalara yönelik paylaşımlar da yapıyor. 

Vice News'tan Samantha Cole'a konuşan Kate adındaki Ukraynalı bir içerik üreticisi siren seslerinin duyulduğu bir video paylaşarak bunu neden yaptığı şöyle anlatıyor:

Daha önce hiç hava saldırısı sireni duymamıştım. Bir sığınakta hiç bulunmamıştım. Üç milyondan fazla sayıda kişinin ikamet ettiği bir şehirde yaşıyorum. Restoranlara, barlara, tiyatrolara gitmek istiyorum. Avrupa, Amerika, Asya'da pek çok kişi böyle yaşıyor… Bu videoyla bugün bile kimsenin savaştan muaf olmadığını söylemek istedim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu habere göre başka Ukraynalılar da sözlerini iletmek için Pornhub'ı kullanıyor. Mikel Prado adlı bir diğer içerik üreticisi de platformda, "Ukrayna'yı kurtarın, #SavaşaHayır, #RusyayıDurdur" ifadelerinin yer aldığı bir içerik paylaştı. 

Vice'a konuşan Prado, "Şu anda güvende değilim. Hava saldırıları sabahtan beri devam ediyor. Rus faşistleri bugün bir okula bomba attı, okul neredeyse tamamen yıkıldı" ifadelerini kullanıyor. 

Ukraynalı içerik üreticilerinin paylaştığı videoların yanı sıra Ruslar da platformda ülkelerinin askeri harekatını protesto etti. 

Rus bir çift platformda paylaştıkları bir videoyla Rus hükümetinin hamlesinden ötürü üzüldüklerini ve utandıklarını söyledi. Çift şu ifadeleri kullandı:

Yetkililerimizin hatası nedeniyle tüm dünyanın gözünde ülkemiz artık saldırgan görünüyor. Şu anda yapabileceğimiz tek şey susmamak ve fikrimizi belirtmek.

Rusya'da savaşı protesto eden binlerce kişi ülkedeki gösteriler sırasında gözaltına alındı. Ülkede ayrıca Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformları yasaklandı. Bu nedenle Pornhub, savaşa karşı çıkan Rusların kullandığı birkaç platformdan biri. 

 

Independent Türkçe, Vice News

DAHA FAZLA HABER OKU